Betűkészletek

Meghatározza a képlet elemeihez használt betűkészleteket.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Formátum - Betűk menüparancsot.


Betűtípus párbeszédablak

Képletbeli betűk

Meghatározhatja a betűkészletet a változók, függvények, számok és beszúrt szövegek számára, amelyek a képlet elemeit alkotják.

A Betűkészlet párbeszédablakon a lista minden elemhez az alapértelmezett betűkészletet jeleníti meg. Ennek megváltoztatásához kattintson a Módosítás gombra, majd válassza ki a módosítani kívánt elemet. Egy új párbeszédablak jelenik meg. Válassza ki a kívánt betűkészletet, majd kattintson az OK gombra. A változások alapértelmezettként való mentéséhez kattintson az Alapértelmezett gombra.

note

Ha egyes szövegrészeket a teljes szövegtől eltérő betűtípussal szeretne megformázni, akkor használja a FONT parancsot a Parancsok ablakban.


Változók

Kiválaszthatja a képletekben szereplő változókhoz használt betűkészletet. Például az x=SIN(y) képletben az x és az y a változók, amelyekre az itt kiválasztott betűkészlet lesz használva.

Függvények

Válassza ki a függvénynevek és -tulajdonságok megjelenítéséhez használt betűkészleteket. Például a x=SIN(y) képletben a függvény a =SIN( ).

Számok

Kiválaszthatja a képletekben szereplő számokhoz használt betűkészletet.

Szöveg

Megadja a képlethez használt betűkészletet.

Egyéni betűkészletek

A Betűkészletek párbeszédablak ezen részében a képletek egyéb szövegrészeinek betűtípusát adhatja meg. Három alaptípus áll rendelkezésre: a Talpas, Talpatlan és Fix szélességű. Módosíthatja a betűkategóriákhoz rendelt betűkészletet. Ehhez a rendszeren telepített összes betűtípus rendelkezésre áll. Kattintson a Módosítás gombra, és válassza ki az új betűkészletet a listából.

Ezeket a betűtípusokat a Parancsok ablakba írt FONT paranccsal alkalmazhatja.

Talpas

Itt adható meg a talpas betűformához használandó betűkészlet. A betűtípus a nevét a kis „talpakról” kapta, amelyek például a Times betűtípus nagy A betűjén a szárak alján látható. A talpas betűtípusok segítséget jelentenek az olvasó számára, mert a talpak egyenes vonalban vezetik a szemet, így gyorsítják az olvasást.

Talpatlan

Itt adható meg a talpatlan betűformához használandó betűkészlet.

Fix szélességű

Itt adható meg a rögzített szélességű betűformához használandó betűkészlet.

Módosítás

A Betűkészletek párbeszédablak megnyitásához kattintson a helyi menü valamely pontjára. A párbeszédablakban megadhatja a képlet betűkészletét és jellemzőit.

Alapértelmezett

A mostani módosítások lesznek az alapértelmezések az összes új képlethez, ha erre a gombra kattint. Ellenőrizze a módosításokat, majd nyomja meg az Igen gombot.

Mentés alapértelmezettként párbeszédablak

Támogasson minket!