Halmazműveletek

Assign different set operators to the characters in your LibreOffice Math formula. The individual operators are shown in the lower section of the Elements pane. Call the context menu in the Commands window to see an identical list of the individual functions. Any operators not found in the Elements pane have to be entered directly in the Commands window. You can also directly insert other parts of the formula even if symbols already exist for them.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

A Parancsok ablakban nyissa meg a helyi menüt, majd válassza a Halmazműveletek lehetőséget.

Válassza a Nézet - Elemek menüparancsot, majd az Elemek panelen válassza a Halmazműveletek elemet a listából.


Az Elemek panelen a Halmazműveletek elem kiválasztása után az ablak alsó részén megjelennek a releváns ikonok. Kattintson a Parancsok ablakban szerkesztett képletbe beszúrandó szimbólumra.

A halmazműveletek részletesen:

is included in Icon

benne van

Az ikon segítségével a halmaz eleme halmazoperátor szúrható be két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?> in <?>.

is not included in Icon

nincs benne

Az ikon segítségével a halmaznak nem eleme halmazoperátor szúrható be két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?> notin <?>.

includes Icon

magában foglalja

Az ikon segítségével a halmaz eleme halmazoperátor szúrható be két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?> owns <?> vagy <?> ni <?>.

empty set Icon

üres halmaz

Használja ezt az ikont egy üres halmaz beillesztéséhez. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: emptyset.

Intersection Icon

Metszet

Az ikon segítségével a halmazok metszete halmazoperátor szúrható be két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?> intersection <?>.

Union Icon

Unió

Az ikon segítségével az unió halmazoperátor szúrható be két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?> union <?>.

Difference Icon

Különbség

Használja ezt az ikont egy különbséghalmaz operátor beillesztéséhez. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?> setminus <?> vagy <?> bslash <?>.

Quotient set Icon

Ekvivalenciaosztályok halmaza

Használja ezt az ikont egy törtjel beillesztéséhez, amivel hányados halmazt hoz létre két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható, ugyanezt az eredményt adó forma: <?>slash<?>.

aleph Icon

alef

Használja ezt az ikont a kardinális szám jelének beillesztéséhez. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható, ugyanezt az eredményt adó forma: aleph.

Subset Icon

Részhalmaz

Használja ezt az ikont egy halmaz részhalmaza operátor beillesztéséhez. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?> subset <?>.

Subset or equal to Icon

Részhalmaz vagy egyenlő

Használja ezt az ikont a részhalmaz vagy egyenlő halmaz operátor beillesztéséhez két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?>subseteq<?>.

Superset Icon

Tartalmazó halmaz

Az ikon segítségével egy tartalmazó halmaz halmazoperátor szúrható be két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?>supset<?>.

Superset or equal to Icon

Tartalmazó vagy egyenlő halmaz

Az ikon segítségével a tartalmazó halmaz vagy egyenlő halmazoperátor szúrható be két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?>supseteq<?>.

not subset Icon

nem részhalmaza

Az ikon segítségével a nem részhalmaz halmazoperátor szúrható be két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?>nsubset<?>.

not subset or equal to Icon

nem rész-, sem nem egyenlő halmaz

Az ikon segítségével a nem részhalmaza vagy egyenlő halmazoperátor szúrható be két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?>nsubseteq<?>.

not superset Icon

nem tartalmazó halmaz

Az ikon segítségével a nem tartalmazó halmaz halmazoperátor szúrható be két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?>nsupset<?>.

not superset or equal to Icon

nem tartalmazó, sem egyenlő halmaz

Az ikon segítségével a nem tartalmazó, sem egyenlő halmazoperátor szúrható be két helykitöltővel. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: <?>nsupseteq<?>.

Set of natural numbers Icon

Természetes számok halmaza

Használja ezt az ikont a természetes számok halmaza karakterének beillesztéséhez. A Parancsok ablakba ehelyett közvetlenül beírható forma: setn.

Set of whole numbers Icon

Egész számok halmaza

Használja ezt az ikont az egész számok halmaza karakterének beillesztéséhez. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: setz.

Set of rational numbers Icon

Racionális számok halmaza

Használja ezt az ikont a racionális számok halmaza karakterének beillesztéséhez. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: setq.

Set of real numbers Icon

Valós számok halmaza

Használja ezt az ikont a valós számok halmaza karakterének beillesztéséhez. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: setr.

Set of complex numbers Icon

Komplex számok halmaza

Használja ezt az ikont a komplex számok halmaza karakterének beillesztéséhez. A Parancsok ablakba közvetlenül beírható forma: setc.

Figyelmeztetés ikon

A Parancsok ablak használata során ügyeljen a szóközök megfelelő alkalmazására. Ezzel biztosítható, hogy az értelmező megfelelően ismeri fel a parancsok szerkezetét.


Támogasson minket!