Munkafüzetek beillesztése diákba

Az Impress-diákba vagy Draw-oldalakra többféle módszerrel szúrhat be munkafüzetcellákat:

 1. Natív táblázat beszúrása – a Feladatok panel Táblázattervezés funkciójának segítségével írhatja be az adatokat a cellákba és formázhatja a táblázatot.

 2. Új táblázat beszúrása OLE-objektumként vagy meglévő fájl beszúrása OLE-objektumként – megadhatja, hogy a fájlra mutató hivatkozás élő hivatkozás legyen, azaz a munkafüzetfájlba mentett legfrissebb adatok jelenjenek meg.

Natív táblázat beszúrása

 1. Lépjen arra az Impress-diára vagy Draw-oldalra, ahová a táblázatot be szeretné szúrni.

 2. A táblázat beszúrásához válassza a Beszúrás - Táblázat lehetőséget, vagy a Standard eszköztáron használja a Táblázat ikont.

 3. Kattintson duplán a táblázatra, és írja be vagy másolja be az adatokat a cellákba.

 4. Válassza ki néhány cella tartalmát és kattintson a jobb egérgombbal a helyi menü megnyitásához. Válasszon parancsokat a cella tartalmának, például a betűméret és a sortávolság módosításához.

 5. Kattintson a jobb egérgombbal a tábla keretére a tábla helyi menüjének megnyitásához. A tábla helyi menüjének segítségével többek között megadatja a tábla nevét és leírását, vagy eloszthatja egyenlően a sorokat vagy oszlopokat.

 6. Válasszon ki néhány cellát és kattintson a jobb egérgombbal a helyi menü megnyitásához, amelyből többek közt sorokat és oszlopokat szúrhat be vagy törölhet.

  Cellák téglalap alakú tartományának kijelöléséhez mutasson a téglalap egyik sarkában lévő egyik cellára, tartsa lenyomva az egérgombot és húzza az egeret a téglalap szemközti sarkába, majd engedje fel az egérgombot.

  Egy cella kijelöléséhez mutasson a cellára, tartsa lenyomva az egérgombot és húzza az egeret az egyik szomszédos cellára és vissza, majd engedje fel az egérgombot.

Új munkafüzet beszúrása OLE-objektumként

Egy üres LibreOffice Calc-munkafüzetet OLE-objektumként adhat hozzá a diához.

 1. Lépjen arra a diára, ahova a munkafüzetet szeretné beszúrni.

 2. Choose Insert - OLE Object - OLE Object. Click Create new and select the LibreOffice Spreadsheet. Click OK. Click in the spreadsheet to enter your data.

 3. A dia megtekintéséhez kattintson a táblázaton kívülre.

Ha át szeretné méretezni a munkafüzetet a cellák átméretezése nélkül, akkor kattintson duplán a munkafüzetre, majd húzza el az egyik sarokfogantyút. A munkafüzet celláinak átméretezéséhez kattintson a munkafüzetre, majd húzza el az egyik sarokfogantyút.

Munkafüzet beszúrása fájlból

Ha egy már létező munkafüzetet szúr be a diába, akkor az eredeti munkafüzetben történő változások nem lesznek hatással a diára. A változtatásokat a diában levő munkafüzetben is végrehajthatja.

 1. Lépjen arra a diára, ahova a munkafüzetet szeretné beszúrni.

 2. Choose Insert - OLE Object - OLE Object.

 3. Válassza a Létrehozás fájlból lehetőséget, majd kattintson a Keresés gombra.

 4. Keresse meg a beszúrandó fájlt, majd kattintson az OK gombra.

  Kapcsolja be a Csatolás fájlhoz jelölőnégyzetet, ha a fájlt élő hivatkozásként szeretné beszúrni.

note

A teljes munkafüzet beillesztődik a diába. Ha meg szeretné változtatni a megjelenített munkalapot, akkor kattintson duplán a munkafüzetre, majd jelöljön ki egy másik munkalapot.


Formátum - Diaelrendezés

Insert - OLE Object - OLE Object

Támogasson minket!