Adding a Header or a Footer to All Slides

Every slide is based on a master slide. The text, pictures, tables, fields or other objects that you place on the master slide are visible as a background on all slides that are based on that master slide.

Léteznek sablonok a diákhoz, jegyzetekhez és emlékeztetőkhöz.

Előre definiált élőfej- vagy élőláb-objektumok hozzáadása

A sablonok minden típusa rendelkezik előre definiált területekkel, amelyeken a dátum, az élőláb és a dia száma helyezkedhet el.

A mintanézetre váltáskor ezek a területek tetszőleges pozícióba áthelyezhetők a sablonon. Hozzájuk adhat további szöveget, és átméretezheti őket. Kijelölheti a tartalmukat, és szövegformázásokat alkalmazhat. Megváltoztathatja például a szöveg méretét vagy színét.

tip

A predefined Header Area is available only for notes and handouts. If you want a header on all slides, you can move the Footer Area on the master slide to the top.


Objects that you insert on a master slide are visible on all slides that are based on that master slide.

 1. Válassza a Nézet - Élőfej és élőláb menüparancsot.

  Megjelenik egy képlapos párbeszédablak: Diák és Jegyzetek és emlékeztetők, ahol az előre definiált területek tartalmát adhatja meg.

  Header Footer Dialog

  Alapértelmezés szerint a Dátum és idő jelölőnégyzet be van kapcsolva, de a formátum rögzítettre van állítva, és a szövegbeviteli mező üres, így nem jelenik meg dátum és idő a diákon.

  Alapértelmezés szerint az Élőláb jelölőnégyzet be van kapcsolva, de a szövegbeviteli mező üres, így nem jelenik meg élőláb a diákon.

  Alapértelmezés szerint a Dia száma jelölőnégyzet ki van kapcsolva, így nem jelennek meg a diák számai.

 2. Írja be vagy jelölje ki azokat a tartalmakat, amelyeknek minden dián meg kell jelenniük.

 3. If you want to change the position and formatting of the master objects, choose View - Master.

  You see the master slide with areas near the bottom. You can move the areas , and you can select the fields and apply some formatting. You can also enter some text here which will be shown next to the fields.

 4. Kattintson a dátumterületre az idő és a dátum mező áthelyezéséhez. Jelölje ki a <dátum/idő> mezőt, és formázza meg, hogy a dátum és idő formátuma minden dián megváltozzon. Ugyanez vonatkozik az élőláb és a dia száma területre.

 5. Normally the predefined elements of the master slide are set to visible in the presentation. You can control the visibility of the predefined elements by choosing Slide - Master Elements.

  Master Layout Dialog

Szövegobjektumok hozzáadása élőfej- vagy élőlábobjektumokként

You can add a text object anywhere on the master slide.

 1. Choose View - Master Slide.

 2. On the Drawing bar, select the Text iconIcon.

 3. Drag in the master slide to draw a text object, and then type or paste your text.

 4. Válassza a Nézet - Normál menüparancsot, ha elkészült.

tip

A Beszúrás - Mező menüparanccsal mezőket, például oldalszámot vagy dátumot adhat az élőfejhez, illetve az élőlábhoz.


Támogasson minket!