Objektumok animálása bemutatók diáin

A dián található objektumokon előre beállított animációs hatásokat alkalmazhat.

Animációs hatás alkalmazása egy objektumra:

  1. A dián Normál nézetben jelölje ki az animálandó objektumot.

  2. Choose View - Animation, to open the Custom Animation pane in the Sidebar. Click on Add (+) button, and then select an animation effect.

  3. Az Egyéni animáció párbeszédablakon válassza a megfelelő lapot a hatás kategóriájának kiválasztásához. Kattintson egy hatásra, majd kattintson az OK gombra.

Az animáció előnézetéhez kattintson az Lejátszás gombra.

note

On Slide Pane an icon appears next to the preview of those slides, which have one or more objects with custom animation. When you present the slide show with the Presenter Console, icon indicates that the next slide has custom animation.


Mozgatási útvonal alkalmazása és szerkesztése:

Az objektumok animálhatók a mozgatási útvonal mentén. Használhat előre definiált vagy saját mozgatási útvonalakat.

Ha a „Görbe”, a „Sokszög” vagy a „Szabadkézi vonal” lehetőséget választja, akkor a párbeszédablak bezárul, és megrajzolhatja saját útvonalát. Ha befejezte a rajzot, és nem szakította meg, a létrehozott útvonal törlődik a dokumentumból, és be lesz szúrva mozgatási útvonalként.

Mozgatási útvonalak szerkesztése

Ha az Egyéni animáció panel látható, az aktuális dia összes hatásának mozgatási útvonalai áttetszően jelennek meg a dián. Minden útvonal állandóan látható, így egyszerűen készíthetők egymást követő animációk.

A mozgatási útvonal az útvonalra történő kattintással jelölhető ki. A kijelölt útvonal fogantyúkkal mozgatható és áthelyezhető, akárcsak egy alakzat. Ha duplán kattint az útvonalra, akkor elindul a pontszerkesztési mód. A pontszerkesztési mód elindítható a Szerkesztés - Pontok menüponttal vagy az F8 billentyű lenyomásával.

Animációs hatás eltávolítása egy objektumról:

  1. A dián Normál nézetben jelölje ki az objektumot, amelyről az animációt el kell távolítani.

  2. Válassza a Diavetítés - Egyéni animáció menüparancsot.

  3. Kattintson az Eltávolítás lehetőségre.

Támogasson minket!