Nyilak

Nyissa meg a Vonalak eszköztárat, amely segítségével a jelenlegi diába egyenes vonalakat, nyilakat és méretvonalakat lehet beszúrni.

tip

Ha szükséges, akkor már meglévő vonalakhoz is hozzáadhat nyilat. Ehhez válassza a Formátum - Vonal menüparancsot, majd válasszon egy nyílstílust a Stílus mezőben.


Line

Az egérmutató húzásával egy egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban. Ha pontosan vízszintes, függőleges vagy 45 fokos vonalat kíván létrehozni, akkor rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Line

Vonal

Nyíllal végződő vonal

Nyílban végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Line Ends with Arrow

Nyíllal végződő vonal

Vonal nyíllal és körrel

Nyíllal kezdődő és körrel végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Line with Arrow/Circle

Vonal nyíllal és körrel

Vonal nyíllal és négyzettel

Nyíllal kezdődő és négyzettel végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Line with Arrow/Square

Vonal nyíllal és négyzettel

Vonal (45°)

Olyan vonalat rajzol, amely 45 fokos elmozdulásokra van korlátozva.

Icon Line (45°)

Vonal (45°)

Nyíllal kezdődő vonal

Nyíllal kezdődő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Line Starts with Arrow

Nyíllal kezdődő vonal

Vonal körrel és nyíllal

Körrel kezdődő és nyíllal végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Line with Circle/Arrow

Vonal körrel és nyíllal

Vonal négyzettel és nyíllal

Négyzettel kezdődő és nyíllal végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Line with Square/Arrow

Vonal négyzettel és nyíllal

Méretvonal

Méretvonalat rajzol, amely a kiterjedést mutatja. A méretvonalak automatikusan kiszámítják és megjelenítik a vonalhosszúságot. Méretvonal rajzolásához nyissa meg a Nyilak eszköztárat, és kattintson a Méretvonal ikonra. Vigye az egérmutatót a vonal kezdőpontjához, és a bal egérgomb lenyomva tartása mellett húzza meg a méretvonalat. Ha elkészült, engedje fel az egérgombot.

tip

Ha a méretvonal hosszát egy közeli objektum oldalhosszúságához kívánja igazítani, akkor a rajzolás közben tartsa lenyomva a billentyűt. Ha pontosan vízszintes, függőleges vagy 45 fokos méretvonalat kíván létrehozni, akkor rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.


A LibreOffice Draw programban a méretvonalak mindig a Méretvonalak rétegen jönnek létre. Ha láthatatlanra állítja ezt a réteget, akkor a méretvonalak nem jelennek meg a rajzon.

Icon Dimension Line

Méretvonal

Vonal nyilakkal

Mindkét végén nyíllal végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Line with Arrows

Vonal nyilakkal

Támogasson minket!