Nyilak

Nyissa meg a Vonalak eszköztárat, amely segítségével a jelenlegi diába egyenes vonalakat, nyilakat és méretvonalakat lehet beszúrni.

Tipp ikon

Ha szükséges, akkor már meglévő vonalakhoz is hozzáadhat nyilat. Ehhez válassza a Formátum - Vonal menüparancsot, majd válasszon egy nyílstílust a Stílus mezőben.


Vonal

Az egérmutató húzásával egy egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban. Ha pontosan vízszintes, függőleges vagy 45 fokos vonalat kíván létrehozni, akkor rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Ikon

Vonal

Nyíllal végződő vonal

Nyílban végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Ikon

Nyíllal végződő vonal

Vonal nyíllal és körrel

Nyíllal kezdődő és körrel végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Ikon

Vonal nyíllal és körrel

Vonal nyíllal és négyzettel

Nyíllal kezdődő és négyzettel végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Ikon

Vonal nyíllal és négyzettel

Vonal (45°)

Olyan vonalat rajzol, amely 45 fokos elmozdulásokra van korlátozva.

Ikon

Vonal (45°)

Nyíllal kezdődő vonal

Nyíllal kezdődő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Ikon

Nyíllal kezdődő vonal

Vonal körrel és nyíllal

Körrel kezdődő és nyíllal végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Ikon

Vonal körrel és nyíllal

Vonal négyzettel és nyíllal

Négyzettel kezdődő és nyíllal végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Ikon

Vonal négyzettel és nyíllal

Méretvonal

Méretvonalat rajzol, amely a kiterjedést mutatja. A méretvonalak automatikusan kiszámítják és megjelenítik a vonalhosszúságot. Méretvonal rajzolásához nyissa meg a Nyilak eszköztárat, és kattintson a Méretvonal ikonra. Vigye az egérmutatót a vonal kezdőpontjához, és a bal egérgomb lenyomva tartása mellett húzza meg a méretvonalat. Ha elkészült, engedje fel az egérgombot.

Tipp ikon

Ha a méretvonal hosszát egy közeli objektum oldalhosszúságához kívánja igazítani, akkor a rajzolás közben tartsa lenyomva a billentyűt. Ha pontosan vízszintes, függőleges vagy 45 fokos méretvonalat kíván létrehozni, akkor rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.


In LibreOffice Draw, a dimension line is always inserted on the layer called Dimension Lines. If you set that layer to invisible, you will not see any dimension line in your drawing.

Ikon

Méretvonal

Vonal nyilakkal

Mindkét végén nyíllal végződő egyenes vonalat rajzol az aktuális dokumentumban a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. 45 fokos vonal húzásához rajzolás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Ikon

Vonal nyilakkal

Please support us!