Összekötők

Ikon

Összekötő

Nyissa meg az Összekötők eszköztár, amely segítségével összekötőt adhat az aktuális dián lévő objektumokhoz. Az összekötő olyan vonal, amely objektumokat kapcsol össze; az objektumok áthelyezésekor is összekapcsolva maradnak. Összekötővel ellátott objektum másolásakor az összekötő is lemásolódik.

Négy típusa van az összekötő vonalaknak:

  1. Szabványos (90 fokos szögek)

  2. Vonal (két hajlás)

  3. Egyenes

  4. Görbe

When you click a connector and move your mouse pointer over a filled object, or the edge of an unfilled object, gluepoints appear. A gluepoint is a fixed point where you can attach a connector line. You can add custom gluepoints to an object.

Egy összekötő vonal rajzolásához kattintson az egyik objektum csatolópontjára, majd húzza az egeret egy másik objektum csatolópontjára, végül engedje fel az egér gombját. A vonal másik végét a dokumentum egy üres pontjához is húzhatja. Az összekötő nem csatlakoztatott vége megmarad ezen a helyen, amíg máshová nem húzza. Az összekötő leválasztásához húzza le a vonal egyik végét az objektumról.

Összekötő

Egy vagy több 90 fokos kanyarulatú összekötőt rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Összekötő

Nyíllal kezdődő összekötő

Egy vagy több 90 fokos kanyarulatú összekötőt és a kezdőpontban egy nyilat rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Nyíllal kezdődő összekötő

Nyíllal végződő összekötő

Egy vagy több 90 fokos kanyarulatú összekötőt és a végpontban egy nyilat rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Nyíllal végződő összekötő

Összekötő nyilakkal

Egy vagy több 90 fokos kanyarulatú összekötőt és mindkét végpontba nyilakat rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Összekötő nyilakkal

Körrel kezdődő összekötő

Egy vagy több 90 fokos kanyarulatú összekötőt és a kezdőpontban egy kört rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Körrel kezdődő összekötő

Körrel végződő összekötő

Egy vagy több 90 fokos kanyarulatú összekötőt és a végpontban egy kört rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Körrel végződő összekötő

Összekötő körökkel

Egy vagy több 90 fokos kanyarulatú összekötőt és mindkét végpontba köröket rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Összekötő körökkel

Vonalas összekötő

Egy csatolópontra mutató összekötő vonalat rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot. A megtörési pont és a csatolópont közötti vonalszakasz hosszának átméretezéséhez kattintson az összekötőre, és húzza el a megtörési pontot a kívánt méret eléréséhez.

Ikon

Vonalas összekötő

Nyíllal kezdődő vonalas összekötő

Egy nyíllal kezdődő és csatolópontra mutató összekötő vonalat rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot. A megtörési pont és a csatolópont közötti vonalszakasz hosszának átméretezéséhez kattintson az összekötőre, és húzza el a megtörési pontot a kívánt méret eléréséhez.

Ikon

Nyíllal kezdődő vonalas összekötő

Nyíllal végződő vonalas összekötő

Egy nyíllal végződő és csatolópontra mutató összekötő vonalat rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot. A megtörési pont és a csatolópont közötti vonalszakasz hosszának átméretezéséhez kattintson az összekötőre, és húzza el a megtörési pontot a kívánt méret eléréséhez.

Ikon

Nyíllal végződő vonalas összekötő

Vonalas összekötő nyilakkal

Egy mindkét végén nyíllal végződő, csatolópontra mutató összekötő vonalat rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot. A megtörési pont és a csatolópont közötti vonalszakasz hosszának átméretezéséhez kattintson az összekötőre, és húzza el a megtörési pontot a kívánt méret eléréséhez.

Ikon

Vonalas összekötő nyilakkal

Körrel kezdődő vonalas összekötő

Egy körrel kezdődő és csatolópontra mutató összekötő vonalat rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot. A megtörési pont és a csatolópont közötti vonalszakasz hosszának átméretezéséhez kattintson az összekötőre, és húzza el a megtörési pontot a kívánt méret eléréséhez.

Ikon

Körrel kezdődő vonalas összekötő

Körrel végződő vonalas összekötő

Egy körrel végződő és csatolópontra mutató összekötő vonalat rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot. A megtörési pont és a csatolópont közötti vonalszakasz hosszának átméretezéséhez kattintson az összekötőre, és húzza el a megtörési pontot a kívánt méret eléréséhez.

Ikon

Körrel végződő vonalas összekötő

Vonalas összekötő körökkel

Egy mindkét végén körökben végződő, csatolópontra mutató összekötő vonalat rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot. A megtörési pont és a csatolópont közötti vonalszakasz hosszának átméretezéséhez kattintson az összekötőre, és húzza el a megtörési pontot a kívánt méret eléréséhez.

Ikon

Vonalas összekötő körökkel

Egyenes összekötő

Egyenes összekötőt rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Egyenes összekötő

Nyíllal kezdődő egyenes összekötő

Egyenes összekötőt rajzol, nyíllal az elején. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Nyíllal kezdődő egyenes összekötő

Nyíllal végződő egyenes összekötő

Egyenes összekötőt rajzol, nyíllal a végén. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Nyíllal végződő egyenes összekötő

Egyenes összekötő nyilakkal

Egyenes összekötőt rajzol, nyíllal mindkét végén. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Egyenes összekötő nyilakkal

Körrel kezdődő egyenes összekötő

Egyenes összekötőt rajzol, körrel az elején. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Körrel kezdődő egyenes összekötő

Körrel végződő egyenes összekötő

Egyenes összekötőt rajzol, körrel a végén. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Körrel végződő egyenes összekötő

Egyenes összekötő körökkel

Egyenes összekötőt rajzol, körökkel mindkét végén. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Egyenes összekötő körökkel

Íves összekötő

Egy görbevonalas összekötőt rajzol. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Íves összekötő

Nyíllal kezdődő íves összekötő

Egy görbevonalas összekötőt rajzol, nyíllal az elején. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Nyíllal kezdődő íves összekötő

Nyíllal végződő íves összekötő

Egy görbevonalas összekötőt rajzol, nyíllal a végén. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Nyíllal végződő íves összekötő

Íves összekötő nyilakkal

Egy görbevonalas összekötőt rajzol, nyíllal mindkét végén. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Íves összekötő nyilakkal

Körrel kezdődő íves összekötő

Egy görbevonalas összekötőt rajzol, körrel az elején. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Körrel kezdődő íves összekötő

Körrel végződő íves összekötő

Egy görbevonalas összekötőt rajzol, körrel a végén. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Körrel végződő íves összekötő

Íves összekötő körökkel

Egy görbevonalas összekötőt rajzol, körökkel mindkét végén. Kattintson az objektum egyik csatolópontjára, húzza át egy másik objektumon lévő csatolópontra, majd engedje fel az egérgombot.

Ikon

Íves összekötő körökkel

Támogasson minket!