Térbeli objektumok

Megnyitja a Térbeli objektumok eszköztárat. Az objektumok három dimenziósak, mélységgel, megvilágítással és fényvisszaveréssel. Minden beszúrt objektum kezdetben egy térbeli szcénát alkot. Az F3 lenyomásával léphet be a szcénába. Ezeknél a térbeli objektumoknál megnyitható a Térbeli hatások párbeszédablak, és szerkeszthetők a tulajdonságok.

Icon 3D Objects

Térbeli objektumok

Tipp ikon

Egy térbeli objektum valamelyik tengelye körüli elforgatásához jelölje ki az objektumot, majd kattintson rá még egyszer a forgató fogantyúk megjelenítéséhez. A fogantyú elhúzásával forgassa el a kívánt irányba.


Kocka

Kitöltött kockát rajzol a diába a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. Téglatest rajzolásához tartsa lenyomva a Shift billentyűt méretezés közben.

Icon Cube

Kocka

Gömb

Kitöltött gömböt rajzol a diában a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. Ellipszoid rajzolásához tartsa lenyomva a Shift billentyűt méretezés közben.

Icon Sphere

Gömb

Henger

Egy kör alapú hengert rajzol a diába a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. Ovális alapú henger rajzolásához a húzás közben a Shift billentyű lenyomása szükséges.

Icon Cylinder

Henger

Kúp

Egy kör alapú kúpot rajzol a diába a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. Ovális alapú kúp rajzolásához a húzás közben a Shift billentyű lenyomása szükséges.

Icon Cone

Kúp

Gúla

Draws a pyramid with a square base where you drag in the slide. To draw a pyramid with a rectangular base, hold down Shift while you drag. To define a different polygon for the base of the pyramid, open the 3D Effects dialog and click the Geometry tab. In the Segments area, enter the number of sides for the polygon in the box labeled Horizontal, and then click the green checkmark.

Icon Pyramid

Gúla

Tórusz

Egy kör alapú, gyűrű alakkal bíró objektumot rajzol a diába a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. Ovális alapú tórusz rajzolásához a húzás közben a Shift billentyű lenyomása szükséges.

Icon Torus

Tórusz

Gömbhéj

Egy kör alapú, tálszerű alakkal bíró objektumot rajzol a diába a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. Ovális alapú gömbhéj rajzolásához a húzás közben a Shift billentyű lenyomása szükséges.

Icon Shell

Gömbhéj

Félgömb

Félgömböt rajzol a diában a lenyomott egérgombbal történő húzás helyén. Félellipszoid rajzolásához húzás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Half-sphere

Félgömb

Támogasson minket!