Ellipszis

Az Eszköztárak testreszabása segítségével egy Ellipszis ikont jeleníthet meg, amely megnyitja az Örökölt körök és oválisok eszköztárat.

Ellipszis

Az egérmutató húzásával egy kitöltött oválist rajzol az aktuális dokumentumban. Kattintson oda, ahová az oválist rajzolni szeretné, és húzza ki az alakzatot a kívánt méretűre. Kör rajzolásához tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Ellipse

Ellipszis

Kör

Kitöltött kört rajzol a dokumentumban. Kattintson oda, ahová a kört rajzolni kívánja, és húzza ki a megfelelő méretűre. Ellipszis rajzolásához méretezés közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Circle

Kör

Ellipsziscikk

Egy kitöltött alakzatot rajzol az aktuális dokumentumba. Az alakzatot egy ovális íve és két sugár határozza meg. Egy ellipsziscikk rajzolásához húzzon ki egy oválist a kívánt méretre, majd kattintson az első sugár megadásához. Helyezze el az egérmutatót oda, ahová a második sugarat szeretné elhelyezni, majd kattintson egyet. Nem szükséges az oválisra kattintani. Egy körcikk rajzolásához húzás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Ellipse Pie

Ellipsziscikk

Körcikk

Egy körívre és két sugárra alapuló kitöltött formát rajzol. Körcikk rajzolásához húzzon egy kívánt méretű kört, majd kattintson az első sugár kívánt helyére. A második sugarat szintén kattintás jelöli ki, nem szükséges a körre kattintania. Ellipsziscikk rajzolásához a kezdeti húzáskor nyomja le a Shift billentyűt.

Icon Circle pie

Körcikk

Ellipszisszelet

Egy ellipszisívre és egy átmérőre alapuló kitöltött formát rajzol az aktuális dokumentumban. Ellipszisszelet rajzolásához húzzon egy megfelelő méretű ellipszist, majd kattintson az átmérő kezdőpontjára. Az átmérő végpontját szintén kattintás jelöli ki, nem szükséges az ellipszisre kattintania. Körszelet rajzolásához a kezdeti húzáskor nyomja le a Shift billentyűt.

Icon Ellipse segment

Ellipszisszelet

Körszelet

Egy körívre és egy átmérőre alapuló kitöltött formát rajzol a dokumentumban. Körszelet rajzolásához húzzon egy kívánt méretű kört, majd kattintson az átmérő kezdetére. A végpontot szintén kattintás jelöli ki, nem szükséges a körre kattintania. Ellipszisszelet rajzolásához a kezdeti húzáskor tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Circle segment

Körszelet

Ellipszis kitöltés nélkül

Üres ellipszist rajzol az aktuális dokumentumban. Kattintson oda, ahová az ellipszist rajzolni szeretné, és húzza a kívánt méret eléréséig. Kör rajzolásához húzás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Ellipse, Unfilled

Ellipszis kitöltés nélkül

Kör kitöltés nélkül

Üres kört rajzol az aktuális dokumentumban. Kattintson oda, ahová a kört rajzolni szeretné, és húzza a kívánt méret eléréséig. Ellipszis rajzolásához húzás közben tartsa lenyomva a Shift billentyűt.

Icon Circle, Unfilled

Kör kitöltés nélkül

Ellipsziscikk kitöltés nélkül

Egy ellipszisívre és két sugárra alapuló kitöltetlen formát rajzol az aktuális dokumentumban. Ellipsziscikk rajzolásához húzzon egy megfelelő méretű ellipszist, majd kattintson az első sugár helyére. A második sugarat szintén kattintás jelöli ki, nem szükséges az ellipszisre kattintania. Körcikk rajzolásához a kezdeti húzáskor nyomja le a Shift billentyűt.

Icon Ellipse Pie, Unfilled

Ellipsziscikk kitöltés nélkül

Körcikk kitöltés nélkül

Egy körívre és két sugárra alapuló kitöltetlen formát rajzol az aktuális dokumentumban. Körcikk rajzolásához húzzon egy megfelelő méretű kört, majd kattintson az első sugár kívánt helyére. A második sugarat szintén kattintás jelöli ki, nem szükséges a körre kattintania. Ellipsziscikk rajzolásához a kezdeti húzáskor nyomja le a Shift billentyűt.

Icon Circle Pie, Unfilled

Körcikk kitöltés nélkül

Ellipszisszelet kitöltés nélkül

Egy ellipszisívre és egy átmérőre alapuló kitöltetlen formát rajzol az aktuális dokumentumban. Ellipszisszelet rajzolásához húzzon egy megfelelő méretű ellipszist, majd kattintson az átmérő kezdőpontjára. Az átmérő végpontját szintén kattintás jelöli ki, nem szükséges az ellipszisre kattintania. Körszelet rajzolásához a kezdeti húzáskor nyomja le a Shift billentyűt.

Icon Ellipse Segment, Unfilled

Ellipszisszelet kitöltés nélkül

Körszelet kitöltés nélkül

Egy körívre és egy átmérőre alapuló kitöltetlen formát rajzol az aktuális dokumentumban. Körszelet rajzolásához húzzon egy megfelelő méretű kört, majd kattintson az átmérő kezdetére. A végpontot szintén kattintás jelöli ki, nem szükséges a körön lennie. Ellipszisszelet rajzolásához a kezdeti húzáskor nyomja le a Shift billentyűt.

Icon Circle Segment, Unfilled

Körszelet kitöltés nélkül

Ív

Egy ívet rajzol az aktuális dokumentumban. Húzzon egy kívánt méretű ellipszist, majd kattintson az ív kívánt kezdőpontjára. A végpontot szintén kattintás jelöli ki, nem szükséges az ellipszisen kattintania. Körívhez a kezdeti húzáskor nyomja le a Shift billentyűt.

Icon Arc

Ív

Körív

Egy körívet rajzol az aktuális dokumentumban. Húzzon egy kívánt méretű kört, majd kattintással jelölje ki az ív kezdőpontját. A végpontot szintén kattintás jelöli ki, nem szükséges a körön lennie. Ellipszisre alapuló ívhez a kezdeti húzáskor nyomja le a Shift billentyűt.

Icon Circle Arc

Körív

Támogasson minket!