Biztonsági szint

Válasszon ki egyet a négy makróbiztonsági lehetőség közül. A lehetőségek a biztonsági szinttől függően különbözők. A magasabb biztonsági szinten engedélyezett makrók az alacsonyabb szinteken is futhatnak.

Nagyon magas

Csak a megbízható fájlelérési útról származó makrók futhatnak. Minden más makró, legyen az aláírt vagy aláíratlan, nem futhat.

A megbízható fájlelérési utak a Megbízható források lapon állíthatók be. A megbízható fájlelérési útról származó makró minden további nélkül futhat.

Magas

Only macros from trusted sources and signed macros (from any source) are allowed to run. Macros that are neither from a trusted source nor signed are disabled.

A megbízható források a Megbízható források lapon állíthatók be. Csak a megbízható fájlelérési útról származó aláírt makrók futhatnak. Ezen felül a megbízható fájlelérési útról származó makrók is futhatnak.

Közepes

Az ismeretlen forrásból származó makrók végrehajtása előtt párbeszédablak jelenik meg, amelyen engedélyezni, illetve tiltani lehet a makró futását.

A megbízható források a Megbízható források lapon állíthatók be. A megbízható fájlelérési útról származó aláírt makrók futhatnak. Ezen felül a megbízható fájlelérési útról származó makrók is futhatnak. Az összes többi makró futtatása előtt megerősítést kér a program.

Alacsony (nem javasolt)

Minden makró lefuthat bármiféle megerősítés nélkül. Csak akkor válassza ezt a beállítást, ha biztos abban, hogy a megnyitandó dokumentum biztonságos.

A makrók beállíthatók úgy, hogy a dokumentum megnyitásakor automatikusan lefussanak, és veszélyes műveleteket is végrehajthatnak, például fájlok törlését vagy átnevezését. Ez a beállítás nem javasolt, ha mások által írt dokumentumot nyit meg.

Támogasson minket!