Nyelvek

Meghatározza az alapértelmezett nyelvet és néhány egyéb területi beállítást a dokumentumok számára.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose - Language Settings - Languages.


Options Language Dialog Image

warning

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.


Nyelv

Felhasználói felület

Válassza ki a felhasználói felület (menük, párbeszédablakok, súgó stb.) nyelvét. Ehhez legalább egy nyelvi csomagnak vagy a LibreOffice többnyelvű verziójának kell telepítve lennie.

Az „Alapértelmezett” elem az operációs rendszer felhasználói felületének nyelvét választja ki. Ha ez a nyelv nem érhető el a LibreOffice-telepítésben, akkor a LibreOffice-telepítésnek nyelve lesz az alapértelmezett nyelv.

Területi beállítások

Megadja az országhoz tartozó területi beállításokat. Ez befolyásolja a szám-, pénznem- és mértékegység-beállításokat.

The "Default" entry selects the locale which name is reported by the operating system.

A mező módosítása azonnal érvénybe lép. Ennek ellenére néhány alapértelmezettként formázott formátum csak akkor módosul, ha a dokumentumot újból betölti.

Alapértelmezett pénznem

Meghatározza az alapértelmezett pénznemet, amelyet a program a pénznemformátum és a pénznemmezők esetében alkalmazni fog. Ha megváltoztatja a területi beállításokat, az alapértelmezett pénznem automatikusan megváltozik.

Az alapértelmezett bejegyzés arra a pénznemformátumra vonatkozik, amely a kiválasztott területi beállításokhoz hozzá van rendelve.

Az Alapértelmezett pénznem mező átkerül az összes megnyitott dokumentumba, és előidézi a párbeszédablakok és ikonok megfelelő módosításait, amelyek meghatározzák a dokumentumok pénznemformátumát.

Tizedesjel-billentyű - Megegyezik a területi beállításéval

Megadja, hogy a numerikus billentyűzeten elhelyezkedő tizedesjel-billentyű lenyomására mi történjen.

Ha ez a jelölőnégyzet be van jelölve, a „Megegyezik a területi beállításéval” után zárójelben álló karakter lesz beszúrva, ha a numerikus billentyűzeten lenyomja a tizedesjelet. Ha ez a jelölőnégyzet nincs bejelölve, akkor a billentyűzet illesztőprogramja által meghatározott karakter lesz beszúrva.

Elfogadott dátummintázatok

Specifies the date acceptance patterns for the current locale. Calc spreadsheet and Writer table cell input needs to match locale dependent date acceptance patterns before it is recognized as a valid date.

Ha a meghatározott dátumátvételi mintáknak megfelelő számokat és karaktereket ír be egy táblázat cellájába, majd a kurzort a cellán kívülre mozgatja, a LibreOffice automatikusan felismeri és dátummá alakítja a bevitelt, és a helyi beállításnak megfelelően formázza azt.

The initial pattern(s) in Date acceptance patterns are determined by the locale (set in Locale setting), but you can modify these default patterns, and add more patterns. Use ; to separate each pattern.

Patterns can be composed according to the following rules:

If you change the Locale setting, the date acceptance pattern will be reset to the new locale default, and any user-defined modifications or additions will be lost.

A szerkesztőmezőben meghatározott explicit mintákon kívül a Y-M-D mintának megfelelő bevitel implicit módon felismerésre kerül, és automatikusan dátummá alakul. Az 1-től 31-ig terjedő számokkal kezdődő bevitelt nem értelmezi ez az implicit Y-M-D minta. A LibreOffice 3.5 óta ez a bemenet YYYY-MM-DD (ISO 8601) formátumú.

For all patterns, two-digit year input is interpreted according to the setting in Tools - Options - General - Year (Two Digits).

A dokumentumok alapértelmezett nyelve

Specifies the languages for spelling, thesaurus and hyphenation.

Dokumentum nyelvének kiválasztása

warning

A kiválasztott nyelvhez tartozó helyesírás-ellenőrzés csak akkor működik, ha a megfelelő nyelvi modult telepítettük. Ha a helyesírás-ellenőrzés be van kapcsolva egy adott nyelvre, akkor a nyelv bejegyzése előtt egy pipa látható.


Nyugati

Megadja a nyelvet, amelyet a helyesírás-ellenőrző használ a latin/cirill/görög betűs szövegeknél.

Felületi elemek megjelenítése kelet-ázsiai írásokhoz

Bekapcsolja az Ázsiai nyelvek támogatása funkciót. Ezt követően módosíthatja a LibreOffice megfelelő ázsiai nyelvi beállításait.

Ha kínai, japán vagy koreai nyelven szeretne írni, bekapcsolhatja ezen nyelvek támogatásának felhasználói felületét.

Ázsiai

Megadja a nyelvet, amelyet a helyesírás-ellenőrző használ a távol-keleti betűs szövegeknél.

Felületi elemek megjelenítése kétirányú írásokhoz

Bekapcsolja a komplex szöveg megjelenítését. Most már módosíthatók a LibreOffice komplex szöveg megjelenítésével kapcsolatos beállításai.

Komplex írásképű nyelvek

Complex text layout

Meghatározza a komplex megjelenítésű szövegek helyesírásának ellenőrzéséhez használandó nyelvet.

Csak az aktuális dokumentumra

Itt adhatja meg, hogy az alapértelmezett nyelvekre vonatkozó beállítások csak az aktuális dokumentumra vonatkozzanak.

Kiterjesztett nyelvtámogatás

Rendszer beviteli nyelvének figyelmen kívül hagyása

Jelzi. hogy a rendszer beviteli nyelvének/billentyűzetkiosztásának változásai figyelmen kívül maradnak-e. Ebben az esetben a szöveg begépelésekor a dokumentum vagy aktuális bekezdés nyelvét fogja követni, nem az aktuális rendszernyelvet.

warning

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.


Támogasson minket!