Microsoft Office

Specifies the settings for importing and exporting Microsoft Office and other documents.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose - Load/Save - Microsoft Office.


Beágyazott objektumok

The Embedded Objects section specifies how to import and export Microsoft Office or other OLE objects.

These settings are valid when no Microsoft or other OLE server exists (for example, in UNIX) or when there is no LibreOffice OLE server ready for editing the OLE objects.

Ha a beágyazott objektumhoz létezik aktív OLE-kiszolgáló, akkor az OLE-kiszolgáló fogja kezelni az objektumot.

Ha nincs aktív OLE-kiszolgáló a MathType-objektumokhoz, akkor a beágyazott MathType-objektumokat LibreOffice Math-objektumokká lehet alakítani. Az átalakítás akkor lesz sikeres, ha a beágyazott MathType-objektumok nem lépik túl a MathType 3.1 specifikációt.

[L] and [S] Columns

The [L] and [S] checkbox displays the entries for the pair of OLE objects that can be converted when loading into LibreOffice [L] and/or when saving into a Microsoft format [S].

Jelölje be a [T] oszlopban a bejegyzés előtti mezőt, ha a Microsoft OLE-objektumot konvertálni kell a megadott LibreOffice OLE-objektumba, a Microsoft-, vagy egyéb dokumentum LibreOffice-be való betöltésekor.

Jelölje be az oszlopban a bejegyzés előtti mezőt, ha a LibreOffice OLE-objektumot konvertálni kell a megadott Microsoft OLE-objektummá a dokumentum Microsoft fájlformátumban mentésekor.

Character Highlighting

Microsoft Office has two character attributes similar to LibreOffice character highlighting. Use this control to select the attribute, highlighting or shading, that LibreOffice should use when exporting LibreOffice character highlighting to Microsoft Office file formats.

A kiemelés exportálja a LibreOffice kiemelési szín és a Microsoft 16 kiemelési színének egyikének legközelebbi egyezését, az Office karakter attribútumot használva, amely megkönnyíti az Office felhasználók számára a szerkesztést az Office alkalmazásokban a kiemelési eszközzel. Ez az alapértelmezett beállítás az LibreOffice 5.0 és 6.4 között.

Az árnyékolás minden RGB színt exportál a másik Office karakter attribútumba. Ez megőrzi a színhűséget a LibreOffice és a Microsoft Office-dokumentumok között, de az Office-felhasználóknak ezt a karakterattribútumot egy olyan eszközzel kell szerkeszteniük, amely nem általánosan használt vagy az Office-alkalmazásokban nem könnyen megtalálható. Ez az alapértelmezett beállítás a LibreOffice 7.0 óta.

tip

The "compatibility" filter in the Character Highlighting Color dialog provides the Microsoft Office highlighting colors. Use those colors and choose Export as: Highlighting if you want both color fidelity and ease of editing for Office users.


Lock files

Mark this checkbox to generate a Microsoft Office lock file in addition to LibreOffice own lock file. Lock files signal to applications that a resource or file should not be used until the lock is released.

tip

LibreOffice can read lock files generated by Microsoft Office.


Támogasson minket!