Nézet

Megadja, hogy a LibreOffice Calc fő ablakában mely elemek látsszanak. Beállíthatja azt is, hogy az értékek ki legyenek-e emelve vagy sem.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Open a spreadsheet document, choose - LibreOffice Calc - View.


Vizuális segítségek

Megadja, hogy mely vonalak jelenjenek meg.

Rácsvonalak

Meghatározza, hogy mikor jelenjenek meg a rácsvonalak. Az alapértelmezés az, hogy a rácsvonalak csak olyan cellák körül jelennek meg, amelyeknek nincs háttérszínük. Választhatja azt is, hogy a háttérszínnel rendelkező cellák körül is megjelenjen a rácsvonal. A nyomtatáshoz válassza a Formátum - Oldalstílus - Munkalap lehetőséget, és jelölje be a Rács négyzetet.

Szín

Megadja a rácsvonalak színét az aktuális dokumentumban. A dokumentummal együtt mentett rácsvonal színének megtekintéséhez menjen - LibreOffice - Alkalmazás színei panelre, a Séma alatt keresse meg a Munkafüzet - Rácsvonalak bejegyzést, és állítsa a színt „Automatikusra”.

Oldaltörések

Megadja, hogy a meghatározott nyomtatási területen belül látsszanak-e az oldaltörések.

Segédvonalak látszanak áthelyezéskor

Megadja, hogy megjelenjenek-e a segédvonalak a rajzok, keretek, képek és egyéb objektumok áthelyezése közben. Ezek a segédvonalak segítenek az objektumok igazítása során.

Megjelenítés

Válassza ki a képernyőn való megjelenítésre vonatkozó különböző beállításokat.

Képletek

Megadja, hogy cellákban képletek jelenjenek-e meg az eredmények helyett.

Nulla értékek

Megadja, hogy a 0 értékű számokat feltüntesse-e.

Megjegyzésjelző

Megadja, hogy egy kis téglalap a cella jobb felső sarkában jelezze, hogy ott van egy megjegyzés. A megjegyzés csak akkor jelenik meg, ha engedélyezi a tippeket a Beállítások párbeszédablak LibreOffice - Általános paneljén.

A megjegyzések állandó megjelenítéséhez válassza a Megjegyzés megjelenítése parancsot a cellákhoz tartozó helyi menüből.

Megjegyzéseket a Beszúrás - Megjegyzés menüparanccsal írhat be és szerkeszthet. A végelegesen megjelenített megjegyzések a megjegyzésmezőre kattintással szerkeszthetők. Kattintson a Navigátorra, és a Megjegyzések bejegyzés alatt a dokumentumban előforduló összes megjegyzést megtekintheti. Ha egy megjegyzésre duplán rákattint a Navigátorban, a kurzor automatikusan a megfelelő cellára ugrik.

Formula indicator and hint

Draws a blue triangle in the bottom-left corner of a cell that contains a formula. When pointing over the blue triangle, the formula is shown in a tool tip even if a different cell is selected.

Értékkiemelés

Az Értékkiemelés bejelölése esetén a cellatartalmak típustól függően különböző színekkel fognak megjelenni. A szövegcellákat feketére, a képleteket zöldre, a számcellákat kékre formázza, a védett cellák pedig világosszürke háttérrel jelennek meg, akármilyenek is voltak a megjelenítési beállítások.

warning

Amikor ez a parancs be van kapcsolva, a dokumentumhoz rendelt egyéb színek nem láthatók, amíg a funkciót ki nem kapcsolja.


Horgony

Megadja, hogy megjelenjen-e a horgony ikon, amikor a felhasználó kijelöl egy beszúrt objektumot (például egy képet).

Szövegtúlcsordulás

Ha egy cella olyan szöveget tartalmaz, amely szélesebb, mint a cella szélessége, a szöveg az ugyanabban a sorban elhelyezkedő, üres, szomszédos cellákba átnyúlik. A nincs üres, szomszédos cella, egy kis háromszög jelenik meg a cella szegélyén, jelezve hogy a szöveg folytatódik.

Hivatkozások jelölése színekkel

Megadja, hogy a képletben minden hivatkozás színessel legyen kiemelve. A hivatkozást tartalmazó cella szerkesztésekor a cellatartomány szintén színes keretet kap.

Objektumok száma

Meghatározza legfeljebb három objektumcsoportra vonatkozóan, hogy megjelenítse vagy elrejtse az objektumokat.

Objektumok és képek

Megadja, hogy az objektumok és grafikák megjelenjenek vagy rejtettek legyenek.

Diagramok

Megadja, hogy diagramok megjelenjenek vagy rejtettek legyenek.

Rajzobjektumok

Megadja, hogy a rajzobjektumok megjelenjenek vagy rejtettek legyenek.

Nagyítás

Munkalapok szinkronizálása

Ha be van jelölve, minden munkalap azonos nagyítási tényezővel jelenik meg. Ha nincs bejelölve, minden munkalap saját nagyítási tényezővel rendelkezhet.

Ablak

Megadja, hogy néhány segédelem megjelenjen-e a táblázatban.

Oszlop- és sorfejlécek

Megadja, hogy a sor- és oszlopfejlécek megjelenjenek-e a képernyőn.

Vízszintes görgetősáv

Megadja, hogy a dokumentumablak alján megjelenjen-e a vízszintes görgetősáv.

Függőleges görgetősáv

Megadja, hogy a dokumentumablak jobb szélén megjelenjen-e a függőleges görgetősáv.

Munkalapfülek

Megadja, hogy megjelenjenek-e a munkafüzet alján a munkalapok fülei. Ha ez a négyzet nincs bejelölve, a munkalapok közötti váltás csak a segítségével lesz lehetséges.

Vázlatjelek

Ha definiált egy , a Vázlatjelek lehetőséggel választhat, hogy meg akarja-e jeleníteni a vázlatjeleket a munkalap szegélyén.

Támogasson minket!