Változások

A dokumentumban végzett módosítások megjelenítési módját határozza meg.

To record or show changes in your text or spreadsheet document, choose Edit - Track Changes - Record or Edit - Track Changes - Show.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Open a text document, choose - LibreOffice Writer - Changes.


Szöveg megjelenítése

Meghatározza a feljegyzett változtatások megjelenítésének beállításait. Válassza ki a változtatás típusát, valamint a hozzárendelt megjelenítési jellemzőt és színt. Az előnézet mező megmutatja a kiválasztott megjelenítési beállítások hatását.

Beszúrások / Jellemzők

Meghatározza, hogy szöveg beírásakor hogyan jelenjen meg a módosítás a dokumentumban.

Törlések / Jellemzők

Meghatározza, hogy a dokumentum változásai hogyan jelenjenek meg, amikor valamely szöveg törlésre kerül. Ha rögzíti a szövegtörlést, a szöveg a választott tulajdonsággal kerül kijelzésre (például áthúzottan), és nem törlődik.

Megváltozott jellemzők / Jellemzők

Megadja, hogy a szövegjellemzők hogyan jelenjenek meg a dokumentumban. Ennek megváltoztatása olyan jellemzőket érint, mint például félkövér, dőlt, aláhúzott.

Szín

A különféle változtatástípusok különféle színekkel azonosíthatók. A lista "Szerző szerint" lehetőségét választva a LibreOffice az egyes módosítások szerzője alapján automatikusan eltérő színeket használ.

Megváltozott sorok

A szövegben módosított sorok jelzésére meghatározhat egy jelölést, amely az oldal jobb vagy bal oldali margóján jelenik meg.

Megjelölés

Megadja, hogy a dokumentum megváltozott sorait megjelölje-e a program, és ha igen, akkor hogyan. Beállíthatja úgy a jelöléseket, hogy azok mindig a bal vagy jobb oldali margón, illetve oldalpárokkal számolva a külső vagy belső margón jelenjenek meg.

Szín

Az itt megadott színnel emeli ki azokat a sorokat, amelyek változtak.

Előnézetmező

Displays a preview of the current selection.

Támogasson minket!