Nyomtatás

Megadja a szöveges, illetve HTML-dokumentumok nyomtatási beállításait.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose - LibreOffice Writer/LibreOffice Writer/Web - Print.


note

The print settings defined on this tab page apply to subsequent new documents, until you change the settings again. If you want to change the settings for the current print job only, use the File - Print dialog.


Tartalom

Megadja, hogy a dokumentum mely részei legyenek kinyomtatva.

Images and objects

Megadja, hogy a szöveges dokumentumban található képek kinyomtatásra kerüljenek-e.

Űrlap-vezérlőelemek

Megadja, hogy a dokumentum és űrlap-vezérlőelemei kinyomtatódjanak-e.

Oldalháttér

Specifies whether to include colors and objects that are inserted to the background of the page (Format - Page Style - Background) in the printed document.

Print text in black

Megadja, hogy a nyomtatott szöveg mindig fekete színnel jelenjen-e meg.

Rejtett szöveg

A jelölőnégyzet bejelölésével engedélyezheti a rejtettként megjelölt szövegek nyomtatását. A következő rejtett szövegek lesznek kinyomtatva: a Formátum - Karakter - Betűhatások - Rejtett lehetőséggel rejtettként formázott szöveg, és a Rejtett szöveg és Rejtett bekezdések szövegmezők.

Szöveg helykitöltője

A jelölőnégyzet bejelölésével engedélyezheti a szöveg helykitöltőinek nyomtatását. Ha a nyomtatáson a helykitöltőket üresen kívánja hagyni, vegye le a jelölés a négyzetről. A Szöveg helykitöltői mezők.

Oldalak száma

Megadja a több oldalból álló LibreOffice Writer-dokumentumok nyomtatási sorrendjét.

Páros oldalak (HTML-dokumentumokra nem érvényes)

Megadja, hogy a dokumentum minden bal (páros számozású) oldala kinyomtatásra kerüljön-e.

Páratlan oldalak (HTML-dokumentumokra nem érvényes)

Megadja, hogy a dokumentum minden jobb (páratlan számozású) oldala kinyomtatásra kerüljön-e.

Brosúra

A dokumentum brosúraformátumú nyomtatásához jelölje be a Brosúra négyzetet. A brosúraformátum a következő a LibreOffice Writerben:

Ha egy álló helyzetű dokumentumot fekvő lapokon nyomtat ki, akkor a brosúra két ellenkező oldala egymás mellé kerül kinyomtatásra. Ha kétoldalas nyomtatásra képes nyomtatóval rendelkezik, akkor létrehozhat egy teljes brosúrát a dokumentumból az oldalak későbbi leválogatása nélkül. Ha csak egyoldalas nyomtatásra képes a nyomtató, akkor ezt a hatást úgy érheti el, hogy először az előoldalakat nyomtatja ki a „Előoldalak / páratlan oldalak” lehetőséget bejelölve, majd újra beilleszti a teljes papírhalmot a nyomtatóba, és kinyomtatja a hátoldalakat a „Hátoldalak / páros oldalak” lehetőség bejelölésével.

Jobbról balra

Jelölje be ezt a négyzetet, ha a brosúra oldalait jobbról balra haladó írásnak megfelelő sorrendben kell kinyomtatni.

note

This control appears only if Complex text layout is set in - Language Settings - Languages.


Egyéb

Automatikusan beszúrt üres oldalak nyomtatása

Ha be van kapcsolva, az automatikusan beszúrt üres oldalak ki lesznek nyomtatva. Ez a legjobb, ha kétoldalas anyagot nyomtat. Például: Egy könyvben a fejezet bekezdésstílusa arra van beállítva, hogy mindig páratlan számú oldalon kezdődjön. Az előző fejezet páratlan oldalon ért véget. A LibreOffice beszúr egy üres, páros oldalt. Ez a beállítás szabályozza, hogy a nyomtatásba bekerüljön-e ez a páros oldal.

Papírtálca-választás a nyomtató beállításai szerint

Olyan nyomtatóknál, amelyeknek több tálcája van, a „Papírtálca-választás a nyomtató beállításai szerint” lehetőség megadja, hogy a használt papírtálca a rendszer beállításától vagy a nyomtatótól függjön-e.

Fax

Ha van a gépére telepítve faxprogram, és közvetlenül a szövegszerkesztőből szeretne faxolni, válassza ki a faxkészüléket.

Megjegyzések

Megadja, hogy a dokumentumban található megjegyzések ki legyenek-e nyomtatva.

Támogasson minket!