HTML-kompatibilitás

A HTML-oldalak beállításait határozza meg.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose - Load/Save - HTML Compatibility.


Options HTML Dialog Image

Betűméretek

Use the spin buttons Size 1 to Size 7 to define the respective font sizes for the HTML <font size=1> to <font size=7> tags.

Importálás

Meghatározza a HTML-dokumentumok importálásának beállításait.

„Angol (USA)” területi beállítás használata a számokhoz

Amikor HTML-oldalakról importál számokat, a tizedeselválasztó és az ezreselválasztó karakterek a HTML-oldal területi beállításaitól függően különbözhetnek. A vágólap viszont már nem tartalmaz információt a területi beállításról. Például egy német weboldalról bemásolt „1.000” jelentése valószínűleg „ezer”, mert a német területi beállítások szerint a pont az ezreselválasztó. Angol weboldalról másolva ugyanez az 1-es számot jelenti, mivel „egy egész nulla nulla nulla”-ként értelmeződik.

If not checked, numbers will be interpreted according to the setting in Languages and Locales - General - Locale setting in the Options dialog box. If checked, numbers will be interpreted as 'English (USA)' locale.

Ismeretlen HTML-kódok importálása mezőkként

Jelölje be ezt a jelölőnégyzetet, ha a LibreOffice által nem felismerhető HTML-kódokat mezőként kívánja importálni. Nyitó elemhez létrejön egy HTML_ON mező az elem nevének értékével. A záró elemhez a HTML_OFF jön létre. Ezek a mezők HTML-kóddá lesznek alakítva a HTML-exportálásban.

Betűbeállítások figyelmen kívül hagyása

Ha bejelöli ezt a jelölőnégyzetet, akkor importáláskor a program nem fogja figyelembe venni a betűkészlet-beállításokat. Ehelyett a HTML oldalstílusban definiált betűkészleteket fogja használni.

LibreOffice Basic

Jelölje be ezt a jelölőnégyzetet, ha HTML exportálásakor figyelembe szeretné venni a LibreOffice Basic-utasításokat.

A LibreOffice Basic-parancsfájl létrehozása előtt aktiválni kell ezt a lehetőséget, mert ellenkező esetben nem kerül beszúrásra. A LibreOffice Basic-parancsfájloknak a HTML-dokumentum fejlécében kell lennie. Ha a makrót a LibreOffice Basic IDE-ben hozta létre, akkor ez a HTML-dokumentum forrásszövegének fejlécében jelenik meg.

Figyelmeztetések megjelenítése

Ha ez be van jelölve, akkor HTML exportálásakor egy figyelmeztetés jelenik meg, hogy a LibreOffice Basic-makrók elvesznek.

Nyomtatási elrendezés

A mezőt bejelölve az aktuális dokumentum nyomtatási elrendezése (például tartalomjegyzék sorkizárt számokkal és vezető pontokkal) is exportálásra kerül. Ezt olvasni tudja a LibreOffice és a Mozilla Firefox, valamint az MS Internet Explorer.

note

A HTML-szűrő támogatja a CSS2 szabványt a dokumentumok nyomtatásához. Ezek a képességek csak akkor használhatók, ha a nyomtatási elrendezés exportálása aktiválva van.


Helyi képek másolása az internetre

Jelölje be ezt a jelölőnégyzetet, ha a dokumentumban lévő képeket is szeretné automatikusan feltölteni az internetes kiszolgálóra FTP használatával. A Mentés másként párbeszédablak segítségével mentse a dokumentumot, és adja meg a teljes FTP URL-t fájlnévként az interneten.

warning

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.


Támogasson minket!