HTML-kompatibilitás

A HTML-oldalak beállításait határozza meg.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose - Load/Save - HTML Compatibility.


Options HTML Dialog Image

Betűméretek

Use the spin buttons Size 1 to Size 7 to define the respective font sizes for the HTML <font size=1> to <font size=7> tags.

Importálás

Meghatározza a HTML-dokumentumok importálásának beállításait.

„Angol (USA)” területi beállítás használata a számokhoz

Amikor HTML-oldalakról importál számokat, a tizedeselválasztó és az ezreselválasztó karakterek a HTML-oldal területi beállításaitól függően különbözhetnek. A vágólap viszont már nem tartalmaz információt a területi beállításról. Például egy német weboldalról bemásolt „1.000” jelentése valószínűleg „ezer”, mert a német területi beállítások szerint a pont az ezreselválasztó. Angol weboldalról másolva ugyanez az 1-es számot jelenti, mivel „egy egész nulla nulla nulla”-ként értelmeződik.

Ha nincs bejelölve, akkor a számok a Beállítások párbeszédablak Nyelvi beállítások - Nyelv - Területi beállítások értékének megfelelően lesznek értelmezve. Ha be van jelölve, akkor a számok az „Angol (USA)” területi beállítás szerint lesznek értelmezve.

Ismeretlen HTML-kódok importálása mezőkként

Jelölje be ezt a jelölőnégyzetet, ha a LibreOffice által nem felismerhető HTML-kódokat mezőként kívánja importálni. Nyitó elemhez létrejön egy HTML_ON mező az elem nevének értékével. A záró elemhez a HTML_OFF jön létre. Ezek a mezők HTML-kóddá lesznek alakítva a HTML-exportálásban.

Betűbeállítások figyelmen kívül hagyása

Ha bejelöli ezt a jelölőnégyzetet, akkor importáláskor a program nem fogja figyelembe venni a betűkészlet-beállításokat. Ehelyett a HTML oldalstílusban definiált betűkészleteket fogja használni.

LibreOffice Basic

Jelölje be ezt a jelölőnégyzetet, ha HTML exportálásakor figyelembe szeretné venni a LibreOffice Basic-utasításokat.

A LibreOffice Basic-parancsfájl létrehozása előtt aktiválni kell ezt a lehetőséget, mert ellenkező esetben nem kerül beszúrásra. A LibreOffice Basic-parancsfájloknak a HTML-dokumentum fejlécében kell lennie. Ha a makrót a LibreOffice Basic IDE-ben hozta létre, akkor ez a HTML-dokumentum forrásszövegének fejlécében jelenik meg.

Figyelmeztetések megjelenítése

Ha ez be van jelölve, akkor HTML exportálásakor egy figyelmeztetés jelenik meg, hogy a LibreOffice Basic-makrók elvesznek.

Nyomtatási elrendezés

A mezőt bejelölve az aktuális dokumentum nyomtatási elrendezése (például tartalomjegyzék sorkizárt számokkal és vezető pontokkal) is exportálásra kerül. Ezt olvasni tudja a LibreOffice és a Mozilla Firefox, valamint az MS Internet Explorer.

note

A HTML-szűrő támogatja a CSS2 szabványt a dokumentumok nyomtatásához. Ezek a képességek csak akkor használhatók, ha a nyomtatási elrendezés exportálása aktiválva van.


Helyi képek másolása az internetre

Jelölje be ezt a jelölőnégyzetet, ha a dokumentumban lévő képeket is szeretné automatikusan feltölteni az internetes kiszolgálóra FTP használatával. A Mentés másként párbeszédablak segítségével mentse a dokumentumot, és adja meg a teljes FTP URL-t fájlnévként az interneten.

Karakterkészlet

Válassza ki az exportáláskor használandó karakterkészletet.

warning

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.


Támogasson minket!