Nyomtató és fax beállítása UNIX alapú platformokon

A LibreOffice a rendszerre telepített betűkészleteket használja. Szöveges dokumentumokban minden nyomtatható betűkészletet használhat. HTML-dokumentumokban vagy webes elrendezésben csak azok a betűkészletek lesznek felajánlva, amelyek a képernyőn is látszódnak. Munkafüzetekben és rajzokban a telepített betűkészletek bármelyikét kiválaszthatja.

Nyomtatóbeállítások megváltoztatása

A Nyomtatás vagy a Nyomtatóbeállítások ablakban a nyomtatók listájából válassza ki a nyomtatót, és kattintson a Tulajdonságok gombra. Megjelenik a több lapot tartalmazó Tulajdonságok párbeszédablak. Itt a kiválasztott nyomtató PPD-fájljának megfelelően megadhatja a használt beállításokat.

Fax funkció használata

Ha a számítógépre telepítve van a fax4CUPS faxprogram, akkor küldhet faxokat a LibreOffice-ból.

A fax4CUPS nyomtatóra való nyomtatás után megjelenik egy ablak, amely bekéri a fax küldéséhez szükséges cím telefonszámot. Több szám is megadható pontosvesszővel elválasztva.

A LibreOffice-ban aktiválhat is egy ikont, amely faxot küld az alapértelmezett faxra. Ehhez válassza az Eszközök - Testreszabás - Eszköztárak lehetőséget, kattintson a Hozzáadás gombra, és a „Dokumentumok” kategóriából válassza ki az Alapértelmezett faxra küldés ikont. - LibreOffice Writer - Nyomtatás alatt beállíthatja, hogy a gomb megnyomásakor melyik fax legyen használva.

Ne felejtsen el külön nyomtatási feladatot létrehozni minden faxhoz, ellenkező esetben az első címzett kapja meg az összes faxot. Az Eszközök - Körlevél párbeszédablakban válassza ki a Nyomtató lehetőséget, majd jelölje be az Önálló nyomtatási feladatok jelölőnégyzetet.

Támogasson minket!