Változások követése

note

A korrektúra (változások követése) lehetősége a LibreOffice-ban a szöveges dokumentumoknál és a munkafüzeteknél áll rendelkezésre.


Nem minden változtatás kerül feljegyzésre. Például a tabulátorpozíció módosítása balra igazításról jobbra igazításra nem lesz feljegyezve. A korrektorok által végrehajtott szokásos változtatások feljegyzésere kerülnek, mint például a hozzáírások, törlések, szövegmódosítások és a szokásos formázás.

  1. To start recording changes, open the document to be edited and choose Edit - Track Changes and then choose Record.

  2. Ezután kezdje el a módosítások végrehajtását. Az összes beírt új szövegrész színessel alá lesz húzva, a törölt szöveg pedig látható marad, de át lesz húzva, és színessel jelenik meg.

  3. Ha egy megjelölt változtatásra ráviszi az egérkurzort, egy súgótipp jelenik meg, amely utal a változtatás típusára, szerzőjére, dátumára és idejére. Ha a részletes tippek is engedélyezve vannak, megjelenik a változtatáshoz kapcsolódó minden megjegyzés is.

A munkafüzetben történt változásokat a cellák keretének színes kiemelése jelzi. Ha rámutat a cellára, akkor a súgótippekben bővebb információt kaphat a változtatásról.

You can enter a comment on each recorded change by placing the cursor in the area of the change and then choosing Edit - Track Changes - Comment. In addition to Extended Tips, the comment is also displayed in the list in the Manage Changes dialog.

To stop recording changes, choose Edit - Track Changes - Record again. The check mark is removed and you can now save the document.

Szöveges dokumentumban egy további színjelzéssel kijelölheti az összes módosított sort. Ez lehet például egy vörös vonal a margón.

A korrektúra beállításainak módosításához válassza - LibreOffice Writer - Módosítások vagy - LibreOffice Calc - Módosítások lehetőséget.

Támogasson minket!