Dokumentumverziók összehasonlítása

note

A korrektúra (változások követése) lehetősége a LibreOffice-ban a szöveges dokumentumoknál és a munkafüzeteknél áll rendelkezésre.


Képzelje el, hogy társszerzőkkel vagy lektorokkal dolgozik együtt, akikkel közösen írnak egy dokumentumot. Egy nap a dokumentumot elküldi az összes lektornak. Megkéri őket, hogy szerkesszék a dokumentumot, és küldjék vissza.

Normally, the reviewers enable change tracking by Edit - Track Changes - Record and you can easily see the changes.

Ha a szerzők egyike úgy végez változtatásokat a dokumentumon, hogy azok nem kerülnek követésre, akkor összehasonlíthatja a megváltoztatott dokumentumot az eredeti dokumentummal.

  1. Open the reviewer's document and then choose Edit - Track Changes - Compare Document.

    Mindig az újabb dokumentumot nyissa meg először, és azt hasonlítsa össze a régebbi dokumentummal.

  2. Megjelenik egy fájlválasztó párbeszédablak. Válassza ki a régebbi eredeti dokumentumot, és erősítse meg a párbeszédablakban írtakat.

    A LibreOffice egyesíti mindkét dokumentumot a lektor dokumentumába. Minden szövegrész, amely előfordul a lektor dokumentumában, de az eredetiben nem, beszúrtként, a lektor által törölt összes szövegrész pedig töröltként kerül azonosításra.

  3. Most elfogadhatja vagy elvetheti a beszúrásokat és törléseket. A végén mentheti a lektor dokumentumát egy új eredetiként, új néven.

Támogasson minket!