Változások elfogadása vagy elvetése

A korrektúra (változások követése) lehetősége a LibreOffice-ban a szöveges dokumentumoknál és a munkafüzeteknél áll rendelkezésre.

Ha mások által módosított dokumentumot szerkeszt, a módosításokat egyesével vagy együttesen is elfogadhatja vagy elutasíthatja.

  1. If you have put multiple copies of the document in circulation, first merge these into one document (see Merging Versions).

  2. Open the document and choose Edit - Track Changes - Manage. The Manage Changes dialog appears.

  3. A Lista lapon válasszon egy módosítást. A módosítás kijelölődik, és megjelenik a dokumentumban. Ezek után a döntését megadhatja a gombok egyikével.

Ha egy szerző egy másik szerző változtatásait módosította, a módosítások hierarchiába lesznek rendezve, és a hierarchiát egy pluszjellel nyithatja meg.

Ha a módosítások listája túl hosszú, akkor átválthat a párbeszédablak Szűrés lapjára, és megadhatja, hogy csak adott szerzők módosításait vagy csak az utolsó napi módosításokat kívánja látni, vagy a listát más módon kívánja korlátozni.

A beállított szűrő eredményét színkódolt bejegyzések jelenítik meg. A feketével jelölt bejegyzések elfogadhatók vagy visszautasíthatók és megfelelnek a szűrőfeltételeknek. A kékkel jelölt bejegyzések nem felelnek meg a szűrőfeltételeknek, de vannak albejegyzéseik, amelyet a szűrő adott meg. A szürkével jelölt bejegyzések nem fogadhatók el vagy utasíthatók vissza, és nem felelnek meg a szűrőfeltételeknek. A zölddel jelölt bejegyzések megfelelnek a szűrőnek, de nem fogadhatók el vagy utasíthatók vissza.

Támogasson minket!