Változások követése és megjelenítése

note

A korrektúra (változások követése) lehetősége a LibreOffice-ban a szöveges dokumentumoknál és a munkafüzeteknél áll rendelkezésre.


Ha több szerző dolgozik ugyanazon a szövegen vagy munkafüzeten, akkor a változások követése funkció rögzíti és megjeleníti, hogy kik hajtottak végre módosításokat. A dokumentum végső szerkesztése alkalmával meg lehet nézni minden egyes módosítást, és el lehet dönteni, hogy el kell fogadni vagy el kell utasítani.

Például: Ön szerkesztő, és a legújabb jelentését teszi közzé. De mielőtt a jelentést kiadná, el kell olvasnia a vezető szerkesztőnek és a korrektornak, és mindkettő beleírja a módosításait. A vezető szerkesztő a "tisztázni" szót írja az egyik bekezdés után, egy másikat meg úgy, ahogy van, kihúz. A korrektor kijavítja a dokumentum helyesírását.

Az átszerkesztett dokumentumot visszakapja, és elfogadhatja, vagy figyelmen kívül hagyhatja a két lektor javaslatait.

Let's say you also emailed a copy of the report to a good friend and colleague who has done research on a similar topic in the past. You asked for a few suggestions, and the document is now returned by email with your colleague's suggestions.

Mivel az összes kollégája és a vállalat összes vezetője a LibreOffice programot használja, a visszakapott eredményekből létrehozhatja a dokumentum végső változatát.

Támogasson minket!