Tartalom védelme a LibreOffice programban

Az alábbiakban a LibreOffice tartalmának módosítása, törlése vagy megtekintése elleni különböző védelmi lehetőségeiről láthat áttekintést.

Az összes dokumentum védelme mentéskor

Minden OpenDocument formátumban mentett dokumentum menthető jelszóval. A jelszóval mentett dokumentumok nem nyithatók meg a jelszó nélkül. A tartalom biztonságban van, nem olvasható el külső szerkesztővel sem. Ez vonatkozik a tartalomra, a képekre és az OLE-objektumokra is.

Védelem bekapcsolása

Válassza a Fájl - Mentés másként menüparancsot, és jelölje be a Mentés jelszóval négyzetet. Mentse a dokumentumot.

Védelem kikapcsolása

Nyissa meg a dokumentumot, és írja be a helyes jelszót. Válassza a Fájl - Mentés másként menüparancsot, és vegye le a jelölést a Mentés jelszóval négyzetről.


Figyelmeztetés ikon

A Fájl - Tulajdonságok alatt elérhető adatlap tartalma nincs titkosítva. Ebben benne van a szerző neve, a létrehozás dátuma, a szavak és karakterek száma.


Verziókövetés védelme

A LibreOffice Calc és LibreOffice Writer programokban végrehajtott minden változásnál a változások követése funkció feljegyzi, hogy ki követte el a változtatást. Ezt a funkciót lehetséges védelemmel bekapcsolni, így az csak akkor kapcsolható ki, ha a helyes jelszót megadják. Addig az összes változtatás feljegyzésre kerül. A változtatások elfogadása vagy visszautasítása nem lehetséges.

Védelem bekapcsolása

Choose Edit - Track Changes - Protect. Enter and confirm a password of at least one character.

Védelem kikapcsolása

Choose Edit - Track Changes - Protect. Enter the correct password.


Keretek, képek és OLE-objektumok védelme

Védheti a beszúrt grafika tartalmát, helyét és méretét. Ugyanez érvényes a keretekre (a Writerben) és az OLE-objektumokra.

Védelem bekapcsolása

For example, for graphics inserted in Writer: Choose Format - Image - Properties - Options tab. Under Protect, mark Contents, Position and/or Size.

Védelem kikapcsolása

For example, for graphics inserted in Writer: Choose Format - Image - Properties - Options tab. Under Protect, unmark as appropriate.


Rajzobjektumok és űrlapobjektumok védelme

A Rajz eszköztár segítségével a dokumentumba beszúrt rajzobjektumok védhetők véletlen áthelyezéssel vagy méretváltoztatással szemben. Ugyanezt megteheti az Űrlap-vezérlőelemek eszköztár segítségével beillesztett űrlapobjektumokkal.

Védelem bekapcsolása

Válassza a Formátum - Objektum - Pozíció és méret menüparancsot, majd lépjen a Pozíció és méret lapra. Jelölje be a Pozíció vagy a Méret négyzetet.

Védelem kikapcsolása

Válassza a Formátum - Objektum - Pozíció és méret menüparancsot, majd lépjen a Pozíció és méret lapra. Vegye le a jelölést a Pozíció vagy a Méret négyzetről.


Dokumentumok mentése

Protecting Changes

A digitális aláírásokról

Tartalom védelme a LibreOffice Write programban

Tartalom védelme a LibreOffice Calc programban

Támogasson minket!