Formázás másolása a Formátumecsettel

Use the Clone Formatting tool to copy formatting from a text selection or from an object and apply the formatting to another text selection or object.

  1. Válassza ki a szöveget vagy az objektumot, amelynek formátumát át kívánja másolni.

  2. On the Standard Bar, click the Clone Formatting icon. The mouse cursor will change to a paint bucket.

  3. Jelölje ki szöveget, illetve objektumot, amelyre a formázást alkalmazni kívánja.

tip

If you want to apply the formatting to more than one selection, double-click the Clone Formatting icon Icon. After you apply all the formatting, click the icon again.


Alapesetben csak a karakterformázás kerül átmásolásra, a bekezdésformázás felvételéhez tartsa nyomva a billentyűt a kattintáskor. Csak a bekezdésformázás másolásához tartsa nyomva a +Shift billentyűkombinációt a kattintáskor.

warning

In Calc, the Clone Formatting tool only copies formatting applied using the Format - Cells dialog or other equivalent methods. Therefore, any formatting applied directly to characters by selecting text inside a cell and then going to the Format - Character dialog will not be copied using the Clone Formatting tool.


A bekezdésformátumok a teljes bekezdésre alkalmazott formátumok. A karakterformátumok pedig a bekezdés egy részére alkalmazottak. Ha például a félkövér formátumot az egész bekezdésre alkalmazza, akkor a félkövér formátum bekezdésformátum. Ezután ha megszünteti a bekezdés egy részén a félkövér formátumot, akkor a félkövér formátum bekezdésformátum marad, de a már nem félkövér rész egy „nem félkövér” karakterformátummal fog rendelkezni.

Az alábbi táblázatban felsoroljuk a Formátumecsettel lemásolható formázási jellemzőket:

Kijelölés típusa

Megjegyzés

Semmi sincs kijelölve, de a kurzor szövegben van

Az aktuális bekezdés formázását, valamint a szövegiránynak megfelelően következő karakter karakterformázását másolja le.

Szöveg van kijelölve

Az utolsó kijelölt karakter formázását és a karaktert tartalmazó bekezdés formázását másolja le.

Keret van kijelölve

Copies the frame attributes that are defined in Format - Frame and Object - Properties dialog. The contents, size, position, linking, hyperlinks, and macros in the frame are not copied.

Objektum van kijelölve

A Formátum - Kép vagy Formátum - Rajzobjektum párbeszédablakban megadott objektumformázásokat másolja le. Az objektum tartalma, mérete, pozíciója, hiperhivatkozásai és makrói nem másolódnak le.

Űrlap-vezérlőelem van kijelölve

Nem támogatott

Rajzobjektum van kijelölve

Minden formázási jellemzőt lemásol. Az Impress és Draw programokban az objektumok szövegtartalma és másolódik.

Szöveg van kijelölve egy Calc-cellán belül

Nem támogatott

Writer-táblázat vagy cella van kijelölve

A Formátum - Táblázat párbeszédablak Táblázat, Szövegbeosztás, Szegélyek és Háttér lapjain megadott formázásokat másolja le. A bekezdés- és karakterformázás szintén lemásolódik.

Calc-táblázat vagy cellák vannak kijelölve

Copies cell formatting specified using the Format - Cells dialog.


Támogasson minket!