Vonalak rajzolása szövegben

Beépíthet egy szövegbe vonalakat egyénileg meghatározott hajlásszögekkel, szélességgel, színnel és egyéb jellemzőkkel.

A vonalattribútumok és a vonalirány megadásához használja a Vonal rajzobjektumot az alábbiak szerint:

Ikon

Ikon

1.

A Standard eszköztáron kattintson a Rajzfunkciók megjelenítése ikonra a Rajz eszköztár megnyitásához, majd kattintson a Vonal ikonra. Az egérmutató szálkereszt szimbólummá változik egy vonallal mellette.

2.

A dokumentumban kattintson a vonal kezdőhelyére. Tartsa lenyomva az egérgombot, és húzza a kívánt befejezőpontig. Ha a Shift billentyűt is lenyomva tartja, akkor csak vízszintes, függőleges és átlós vonalat rajzolhat.

Ikon

3.

Engedje fel az egérgombot, ha a vonal a kívánt irányú és hosszúságú. Ezután további vonalakat is rajzolhat. Az Esc billentyű megnyomásával vagy a Rajz eszköztár Kijelölés ikonjára kattintással zárja be ezt a funkciót.

4.

A Kijelölés ikonra kattintás után egyszerre kijelölheti az összes vonalat: a Shift billentyű lenyomása közben válassza ki az összes vonalat. Ez a többszörös kijelölés lehetővé teszi, hogy az összes vonalhoz hozzárendeljen egy közös színt, szélességet vagy egyéb jellemzőt.

  1. Create a horizontal line by applying the preset Paragraph Style Horizontal Line. Click into an empty paragraph, and double-click the Horizontal Line Style in the Styles window. If the entry for horizontal lines is not visible in the list of Paragraph Styles, select "All Styles" in the lower listbox.

  2. Egy Writer-szövegesdokumentumban a bekezdés fölé, mellé vagy alá rajzolhat vonalat a Formátum - Bekezdés - Szegélyek menüparancs választásával.

Automatikus vonalak a Writerben

  1. Ha új sort kezd egy Writer-szövegesdokumentumban, és egymás után beír háromnál több kötőjelet vagy aláhúzásjelet, majd megnyomja az Enter billentyűt, a karakterek törlődnek, és a megelőző bekezdés alatt megjelenik egy vízszintes vonal.

    To create a single line, type three or more hyphens (-), or underscores (_), and then press Enter. To create a double line, type three or more equal signs (=), asterisks (*), tildes (~), or hash marks (#), and then press Enter.

  2. Az automatikusan meghúzott szegély eltávolításához válassza a Formátum - Bekezdés - Szegélyek lehetőséget, és adja meg, hogy ne legyen szegély.

  3. Az automatikus szegély azonnali visszavonásához használhatja a Szerkesztés - Visszavonás menüparancsot is.

  4. Az automatikus szegélyek tiltásához lépjen az Eszközök - Automatikus javítás - Automatikus javítás beállításai - Beállítások panelre, és törölje a Szegély alkalmazása négyzet bejelölését.

Figyelmeztetés ikon

A szövegbe beszúrt vonalak és egyéb rajzobjektumok nincsenek definiálva a HTML-ben, ezért nem kerülnek exportálásra közvetlenül HTML-formátumba. Ehelyett képként kerülnek exportálásra.


Tipp ikon

A vonalvastagság megadásakor mértékegységet is írhat mögé. A nulla vastagságú vonal hajszálvékony vonalat eredményez, amely egy képpont vastag a kimeneti médiumon.


Formátum - Bekezdés - Szegélyek

Vonalstílusok alkalmazása az eszköztár segítségével

Támogasson minket!