Címcímkék nyomtatása

  1. Válassza a Fájl - Új - Címkék menüparancsot a Címkék párbeszédablak megnyitásához.

  2. A Címkék lapon válassza ki a címkeív formátumát, amelyre nyomtatni szeretne.

  3. Válassza ki az adatbázist és a táblát, amelyből az adatokat veszi.

  4. Válassza ki azt az adatbázismezőt, amelynek tartalmát nyomtatni kívánja. Kattintson a balra mutató nyilat tartalmazó gombra az adatbázismező Címkeszöveg mezőbe való beszúrásához.

    Folytassa az adatbázismezők kijelölését és beszúrását, ha több mezők szeretne minden címkén. Új sor kezdéséhez megnyomhatja az Enter billentyűt, és bármilyen karaktert beírhat rögzített szöveg beszúrásához.

  5. Opcionálisan, ha szeretne több szöveget beírni, formázást alkalmazni vagy képet beszúrni, akkor engedélyezze a Tartalom szinkronizálása lehetőséget a Beállítások lapon. Ha engedélyezi ezt, akkor a Címkék párbeszédablak elhagyása után megnyílik egy kis ablak, amelyen lesz egy Szinkronizálás gomb. Ezentúl a címkedokumentumnak csak az első címkéjén kell dolgoznia, majd a Szinkronizálás gombot megnyomva a munka átmásolódik a dokumentum összes címkéjére.

  6. Kattintson az Új dokumentum lehetőségre.

  7. A címkedokumentum megtekintésekor, érdemes ideiglenesen engedélyezni a Nézet - Mezőnevek lehetőséget. Ettől a mezők jobban láthatók lesznek, és a címke tartalma könnyebben szerkeszthető.

  8. Ezután mentheti és/vagy nyomtathatja a címkedokumentumot.

Amikor ki szeretne nyomtatni egy dokumentumot, a program megkérdezi, hogy körlevelet kíván-e nyomtatni. Az Igen válaszra megnyitja a Körlevél párbeszédablakot. A Körlevél párbeszédablakban kijelölheti azokat a rekordokat, amelyekhez címkét kíván nyomtatni.

Támogasson minket!