Címkék és névjegyek készítése és nyomtatása

Névjegyek tervezése párbeszédablakon keresztül

Válassza a Fájl - Új - Névjegyek menüparancsot a Névjegyek párbeszédablak megnyitásához, amely lehetővé teszi a névjegyek kinézetének kiválasztását.

Címkék és névjegyek tervezése

A Címkék párbeszédablakban címkéket és a névjegyeket is tervezhet.

 1. Válassza a Fájl - Új - Címkék menüparancsot a Címkék párbeszédablak megnyitásához.

 2. A Címkék lapon a Formátum alatt adja meg a címkeformátumot.

  A LibreOffice Writer számos, kereskedelmi forgalomban kapható papírformátumot ismer címkékhez, kitűzőkhöz és névjegyekhez. Más, felhasználó által megadott formátumokat is felvehet.

 3. A Címkék lapon a Felirat alatt kiválaszthatja, hogy mi legyen a címkékre írva.

  Ez gyakran adatbázis-mezők használatával jár együtt, így a címkék változó tartalommal nyomtathatók ki például körlevelek küldésénél. De az összes címkére ugyanaz a szöveg is nyomtatható.

  Az Adatbázis és Tábla listák segítségével jelölje ki az adatbázist és táblát, amelyből az adatmezőket le kell kérni. A kijelölt adatmező feliratterületre viteléhez kattintson a nyílgombra. Sortörés beszúrásához nyomja meg az Enter billentyűt. Szóközöket és egyéb rögzített szöveget is beírhat.

  A Formátum lapon megadhatja a saját címkeformátumát, ha az nem tartozik az előre meghatározott formátumok közé. Ehhez a Típus listából válassza ki az „Egyéni” lehetőséget. A Beállítások lapon megadhatja, hogy az összes címke létrejöjjön, vagy csak bizonyosak.

 4. A Beállítások lapon jelölje be a Tartalom egyeztetése jelölőnégyzetet. Ha ez be van jelölve, akkor a címkét csak egyszer kell beírni (a bal felső címkén) és szerkeszteni.

 5. Kattintson az Új dokumentum lehetőségre, hogy létrejöjjön egy dokumentum az Ön által megadott beállításokkal.

 6. Ha rákattint az Új dokumentum lehetőségre, akkor megjelenik egy ablak a Címkék szinkronizálása gombbal. Adja meg az első címkét. Ha rákattint a Címkék egyeztetése gombra, akkor az aktuális egyedi címkék átmásolódnak a munkalap összes többi címkéjére.

Támogasson minket!