Új UNO-komponensek integrálása

Programozók megírhatják és beépíthetik saját UNO (Universal Network Objects/Univerzális Hálózati Objektumok) komponenseket a LibreOffice-hoz. Ezek az új komponensek hozzáadhatók a LibreOffice menüihez és eszköztáraihoz; ezeket "Kiegészítőknek" hívjuk.

Az új komponensek integrálását néhány eszköz és szolgáltatás támogatja. Részletes információk a LibreOffice Developer's Guide dokumentumban találhatók. A három fő lépés a következő:

  1. Regisztrálja az új komponenseket a LibreOffice-ban. Ezt a unopkg eszköz segítségével lehet végrehajtani, amely a {telepítési_útvonal}program mappában található.

  2. Integrálja az új összetevőket szolgáltatásként. A ProtocolHandler és JobDispatch szolgáltatások segítenek Önnek; további információk a LibreOffice Developer's Guide dokumentumban találhatók.

  3. Változtassa meg a felhasználói felületet (menük vagy eszköztárak). Ez majdnem automatikusan végrehajtható egy XML-szövegfájl írásával, amely leírja a módosításokat. További információk a LibreOffice Developer's Guide dokumentumban találhatók.

A Kiegészítők kibővítik a LibreOffice funkcionalitását. Ezek mások, mint a LibreOffice Calc programhoz új függvényeket hozzáadó .

Támogasson minket!