Fogd és vidd módszer adatforrás nézetben

Fogd és vidd módszerrel gyorsan másolhat egy adatforrásból szövegbe vagy munkafüzetbe, illetve hozhat létre adatforráson alapuló űrlapokat.

Adatok másolásakor megjelenő egérmutató

Másolás fogd és vidd módszerrel

Ha vissza kívánja vonni a fogd és vidd műveletet, akkor vigye a kurzort a dokumentumra, és válassza a Szerkesztés - Visszavonás menüparancsot.

tip

Dokumentumból adatforrásba való másolás ugyancsak lehetséges fogd és vidd módszerrel:


tip

Egy szöveges táblázatot vagy egy munkafüzet kijelölt tartományát fogd és vidd módszerrel áthúzhatja az adatforrás-böngésző egyik táblatárolójába.


tip

Egy dokumentumból egyszerű szöveget fogd és vidd módszerrel másolhat egy adatforrás nézetben lévő adatmezőbe.


Adatok felhasználása szöveges dokumentumban

Beszúrhat egy adatbázismezőt egy szöveges dokumentumba, ha áthúzza a mezőnevet az adatforrásnézet oszlopfejlécéből a dokumentumba. Ez különösen hasznos körlevelek tervezésekor. Egyszerűen húzza át a kívánt mezőket - otthoni cím, cím formája és így tovább - a dokumentumba.

Egy teljes rekord beszúrásához válassza ki a megfelelő fejlécet, és húzza át a dokumentumba. Az egérgomb felengedésekor megjelenik az Adatbázisoszlopok beszúrása párbeszédablak, amelyben eldöntheti, hogy használni kívánja-e az összes adatbázismezőt, és hogy az adatok szövegként, táblázatként vagy mezőkként legyenek bemásolva a dokumentumba. Az összes jelenleg kiválasztott rekord beszúrásra kerül.

Adatok felhasználása táblázatban

Egy vagy több rekordot egy munkafüzet aktuális munkalapjára az adatforrás nézetben lévő sorok kijelölésével, majd a táblázatba történő áthúzásával szúrhat be fogd és vidd módszerrel. Az adatok arra a helyre lesznek beszúrva, ahol felengedi az egérgombot.

Vezérlőelemek beszúrása szöveges űrlapba

Egy adatbázishoz kapcsolódó szöveges űrlap készítésekor vezérlőelemeket hozhat létre az adatforrás nézetből fogd és vidd módszerrel.

Ha adatbázisoszlopot húz át egy szöveges dokumentumba, akkor mező lesz beszúrva. Ha lenyomva tartja a Shift+ billentyűt az áthúzás közben, akkor a szövegmező lesz beszúrva a megfelelő címkemezővel együtt. A szövegmező már tartalmazza az űrlaphoz szükséges összes adatbázis-információt.

Támogasson minket!