Opening a Document Using WebDAV over HTTPS

A LibreOffice programban megnyithat és menthet WebDAV-kiszolgálón lévő dokumentumokat a biztonságos HTTPS protokoll használatával.

A LibreOffice fájl-párbeszédablakaival kell használnia a HTTPS-en keresztüli WebDAV-ot.

 1. Válassza az - LibreOffice - Általános lehetőséget. Győződjön meg róla, hogy a LibreOffice-párbeszédablakok használata lehetőség engedélyezve van. Kattintson az OK gombra a párbeszédablak bezárásához.

 2. Válassza a Fájl - Megnyitás menüparancsot.

 3. A Fájlnév mezőben adja meg a WebDAV-mappa elérési útját. Például adja meg a https://192.168.1.1/webmappa címet a 192.168.1.1 IP-címen található WebDAV-kiszolgálóhoz történő kapcsolódáshoz, és a webmappa mappa tartalmának megjelenítéséhez.

 4. Amikor először csatlakozik egy WebDAV-kiszolgálóhoz, megjelenik A webhelyet egy ismeretlen hitelesítésszolgáltató hitelesítette párbeszédablak.

  Kattintson a Tanúsítvány megvizsgálása gombra, és vizsgálja meg a tanúsítványt.

  Ha elfogadja a tanúsítványt, akkor kattintson a Tanúsítvány ideiglenes elfogadása erre a munkamenetre lehetőségre, majd az OK gombra. Most már további kérdések nélkül megnyithatja és mentheti a WebDAV-kiszolgáló fájljait, amíg ki nem lép a LibreOffice programból.

  Ha nem bízik meg a tanúsítványban, kattintson a Mégse gombra.

 5. Ha elfogadta a tanúsítványt, akkor kiválaszthatja a megnyitni kívánt fájlnevet vagy fájlneveket, majd kattintson a Megnyitás gombra.

Ha nem egyezik a tanúsítványban szereplő és a fájl-párbeszédablakban megadott tartománynév, akkor megjelenik egy párbeszédablak, ahol a következő lehetőségek közül választhat:

Tanúsítvány megtekintése - Megnyitja a Tanúsítvány megtekintése párbeszédablakot.

Folytatás - Ha biztos benne, hogy a két tartomány azonos, akkor kattintson a Folytatás gombra.

Kapcsolat megszakítása - Megszakítja a kapcsolatot.

Ha a Folytatásra kattint, akkor megjelenik egy párbeszédablak, ahol meg kell adnia a felhasználónevét és jelszavát.

Támogasson minket!