Címjegyzék regisztrálása

A LibreOffice-ba különböző adatforrásokat regisztrálhat. Az adatmezők tartalma ezután rendelkezésre áll, és használhatja a különböző mezőkben és vezérlőelemekben. A rendszercímjegyzék egy adatforrás.

A LibreOffice-sablonok és -tündérek mezőket használnak a címjegyzék-tartalomhoz. Ha aktiválva van, akkor a sablon általános mezői automatikusan lecserélődnek a címjegyzék-adatforrás mezőire.

A helyettesítés érdekében meg kell adni a LibreOffice-nak, hogy mely címjegyzéket használja. Az információkat bekérő tündér automatikusan megjelenik például az üzletilevél-sablon első aktiválásakor. Az alábbi lépések végrehajtásával meghívhatja a tündért.

Jegyzet ikon

A címjegyzékadatok csak olvashatók a LibreOffice Base-ben. Nem lehet hozzáadni, szerkeszteni vagy törölni címadatokat a Base-ből.


Címadatforrás tündér

A Címadatforrás tündér indításához válassza a Fájl - Tündérek - Címadatforrás menüparancsot.

Meglévő címjegyzék kézi regisztrálása

  1. Válassza az Eszközök - Címjegyzékforrás menüparancsot. Megjelenik a Sablonok: címjegyzék hozzárendelése párbeszédablak.

  2. Az Adatforrás kombinált listából válassza ki a rendszercímjegyzéket vagy az adatforrást, amelyet címjegyzékként kíván használni.

  3. Ha még nem regisztrálta a rendszercímjegyzéket a LibreOffice-ba adatforrásként, akkor kattintson az Címadatforrás gombra. Ennek hatására megjelenik a Címadatforrás tündér, amelyben regisztrálhatja a LibreOffice-ba a címjegyzéket új adatforrásként.

  4. A Tábla kombinált listában válassza ki az adatbázistáblát, amelyet címjegyzékként kíván használni.

  5. A Mező-hozzárendelés alatt egyeztesse a mezőket a vezetéknévvel, a vállalattal, a részleggel, és így tovább a címjegyzék aktuális mezőneveivel.

  6. Befejezéskor az OK gomb megnyomásával zárja be a párbeszédablakot.

Az adatforrás már regisztrálva van a LibreOffice-ba címjegyzékként. Ha megnyit egy sablont az Üzleti levelezés kategóriából, akkor a LibreOffice automatikusan be tudja szúrni a megfelelő mezőket a formalevélbe.

Támogasson minket!