Tulajdonságok

A Jelentéstervező Tulajdonságok ablaka mindig a Jelentéstervező nézetben éppen kijelölt objektum tulajdonságait mutatja.

Tipp ikon

Nyomja meg a Shift-F1 billentyűkombinációt, vigye az egeret egy beviteli mező fölé a beviteli mező súgószövegének megtekintéséhez.


A Jelentéstervező első megnyitásakor a Tulajdonságok ablakban a teljes jelentéshez tartozó Adatok panellap jelenik meg.

Jelöljön ki egy táblázatot a Tartalom listából, majd nyomja meg a Tabulátor billentyűt, vagy kattintson a beviteli mezőn kívülre a beviteli mező elhagyásához.

The Add fields to report window is shown automatically when you have selected a table in the Contents box and leave that box. You can also click the Add Field icon on the toolbar, or choose View - Add Field.

Az Általános panellap a többek között a jelentés nevének módosítására, valamint az oldal élőfejének és élőlábának tiltására szolgál.

Tipp ikon

Az Adatok vagy Általános lapoldal megjelenítéséhez a teljes jelentéshez, válassza a Szerkesztés – Összes kiválasztása – Jelentés kiválasztása menüelemet.


Ha objektum kijelölése nélkül kattint az Oldal élőfeje vagy Oldal élőlába területre, megjelenik a terület Általános panellapja.

Beállíthatja a terület egyes vizuális tulajdonságait.

Ha a Feltételes nyomtatási kifejezés értéke IGAZ, akkor a kijelölt objektum kinyomtatódik.

Ha objektum kijelölése nélkül kattint a Részletek területre, megjelenik a terület Általános panellapja.

Bizonyos beállítások megadásával finomhangolhatja a rekordok nyomtatásának módját.

Szúrjon be adatmezőket a Részletek területre, vagy szúrjon be más vezérlőmezőket bármelyik területre. Ha kijelöl egy beszúrt mezőt, a tulajdonságait módosíthatja a Tulajdonságok ablakban.

A Címke mező esetén a megjelenő szöveget a Címke beviteli mezőben módosíthatja.

Egy kép esetén megadható, hogy a kép hivatkozásként legyen beszúrva a fájlba, vagy beágyazott objektum legyen a Base-fájlban. A beágyazott objektum megnöveli a Base-fájl méretét, a hivatkozás viszont nem annyira vihető át más számítógépekre.

Az adatmező Általános lapján többek között beállíthatja a formázási tulajdonságokat.

Az Adatok panellapon módosíthatja a megjelenő adattartalmakat.

Please support us!