Lekérdezések

A "query" is a special view of a table. A query can display chosen records or chosen fields within records; it can also sort those records. A query can apply to one table or to multiple tables, if they are linked by common data fields.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

In a database file window, click the Queries icon.


A lekérdezések segítségével rekordokat kereshet ki az adatbázistáblákból bizonyos feltételek alapján. Az adatbázishoz létrehozott lekérdezések a Lekérdezések bejegyzés alatt jelennek meg. Mivel ez a bejegyzés tartalmazza az adatbázis lekérdezéseit, "lekérdezéstárolónak" is hívják.

Lekérdezések nyomtatása

Egy tábla vagy lekérdezés nyomtatásához:

  1. Nyisson meg egy szöveges dokumentumot (vagy egy munkafüzet-dokumentumot, ha az ilyen típusú dokumentumra jellemző nyomtatási tulajdonságokat kedveli jobban).

  2. Nyissa meg az adatbázisfájlt, és kattintson a Tábla ikonra, ha táblát, vagy a Lekérdezés ikonra, ha lekérdezést akar nyomtatni.

  3. Húzza a tábla vagy a lekérdezés nevét a megnyitott szöveges dokumentumba vagy munkafüzetbe. Ekkor megjelenik az Adatbázisoszlopok beszúrása párbeszédablak

  4. Döntse el, hogy mely oszlopokat = adatmezőket kívánja beszúrni. Rákattinthat az Automatikus formázás gombra, és kiválaszthatja a megfelelő formázási típust. Zárja be a párbeszédablakot.

    A lekérdezés vagy a tábla be lesz illesztve a dokumentumba.

  5. Nyomtassa ki a dokumentumot a Fájl - Nyomtatás menüparancs kiválasztásával.

Tipp ikon

Megnyithatja az adatforrás nézetet is (Ctrl+Shift+F4), kijelölheti az egész adatbázistáblát az adatforrás nézetben (kattintson a tábla bal felső sarkába), és ráhúzhatja a kijelölést egy szöveges dokumentumra vagy munkafüzetre.


Adatok szűrése és rendezése

Lehetővé teszi az adatok rendezését és szűrését egy lekérdezési táblában.

Lekérdezéstervező

A Lekérdezés tervezés segítségével létrehozhat és szerkeszthet egy lekérdezést vagy nézetet.

Lekérdezéstervező eszköztár

SQL-lekérdezés létrehozásakor vagy szerkesztésekor az adatok megjelenítésének vezérléséhez használja a Lekérdezéstervező eszköztár ikonjait.

Lekérdezés több táblából

A lekérdezés eredménye több táblából is tartalmazhat adatot, ha azok megfelelő adatmezők révén össze vannak kötve egymással.

Lekérdezési feltételek megfogalmazása

Itt találja meg, hogy mely operátorokat és parancsokat lehet egy lekérdezés szűrőfeltételeinek megfogalmazásához használni.

Függvények végrehajtása

A tábla adataival számításokat végezhet, és az eredményeket lekérdezési eredményként tárolhatja.

Please support us!