Jelentéstündér

A jelentéseket létrehozó tündért indítja el.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Kattintson a Tündér használata jelentés létrehozásához lehetőségre egy adatbázisfájl-ablakban.


Adatbázis-jelentések készítése, használata és szerkesztése

Kiválasztja a jelentés tulajdonságait.

Jelentéstündér - Mezőkijelölés

Megadja azt a táblát vagy lekérdezést, amelyhez a jelentés készül, valamint azokat a mezőket, amelyeket a jelentésbe kíván foglalni.

Jelentéstündér - Mezők címkézése

Megadja a mezők címkézésének módját.

Jelentéstündér - Csoportosítás

Egy jelentésben csoportosíthatja a rekordokat egy vagy több mező értékei szerint. Válassza ki a mezőket, amelyek alapján az eredményül kapott jelentést csoportosítani kívánja. Legfeljebb négy mezőt csoportosíthat egy jelentésben. Egynél több mező csoportosításakor a LibreOffice a csoportszintnek megfelelően beágyazza a csoportokat.

Jelentéstündér - Rendezési beállítások

Válassza ki a mezőket, amelyek alapján rendezni kívánja a jelentést. A mezők maximum négy szinten rendezhetők, amelyek mindegyike lehet növekvő vagy csökkenő. A csoportosított mezők csak a csoporton belül rendezhetők.

Jelentéstündér - Elrendezés kiválasztása

Válassza ki az elrendezést a különböző sablonokból és stílusokból, és válasszon fekvő vagy álló oldaltájolás közül.

Jelentéstündér - Jelentés létrehozása

A jelentést statikus vagy dinamikus jelentésként mentheti. Egy dinamikus jelentés megnyitásakor egy új dokumentum jelenik meg az aktuális adattartalmakkal. Ha egy statikus jelentést nyit meg, akkor a jelentés létrehozásakor érvényes adatok jelennek meg a jelentésben.

Mégse

A Mégse gombra kattintva a párbeszédablakot a változtatások mentése nélkül csukhatja be.

Vissza

View the selections in the dialog made in the previous step. The current settings remain unchanged. This button can only be activated from page two on.

Tovább

Click the Next button, and the wizard uses the current dialog settings and proceeds to the next step. If you are on the last step, this button becomes Create.

Támogasson minket!