Levéltündér

Elindítja a levélsablonokat létrehozó tündért. Ezt a sablont egyaránt használhatja üzleti vagy személyes levelezés céljára.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose File - Wizards - Letter.


A LibreOffice mintasablonokat tartalmaz a magán- és üzleti levelezéshez, amelyeket a tündér segítségével a saját igényeinek megfelelően testreszabhat. A tündér lépésenként átvezeti Önt a dokumentumsablon létrehozásán, és számos elrendezési és tervezési lehetőséget biztosít. Az előnézet bemutatja, hogy a befejezett levél hogyan jelenik meg a választott beállításoknak megfelelően.

A tündérben bármikor módosíthatja a bejegyzéseket és beállításokat. Átléphet egy teljes oldalt vagy az összes tündéroldalt, amely esetben az aktuális (vagy alapértelmezett) beállítások maradnak hatályban.

Levéltündér - Oldalterv

Megadja, hogy magán- vagy üzleti levelet kíván-e létrehozni. A következő oldalakon elérhető lehetőségek e választástól függően változhatnak.

Jegyzet ikon

Ha üzleti levelet hoz létre, akkor különféle elemeket szúrhat be a dokumentumba, amelyek általában nem kellenek a magánlevélbe, mint például a tárgysor. Ha a Magánlevél lehetőséget választja, akkor az üzleti levelekre nézve specifikus elemeket tartalmazó oldalak nem jelennek meg a tündér párbeszédablakában.


Levéltündér - Levélfejléc elrendezése

Megadhatja azokat az elemeket, amelyek már rá vannak nyomtatva a fejléces papírra. Ezeket az elemeket a program nem nyomtatja ki újra, a helyüket üresen hagyja a nyomtató.

Levéltündér - Nyomtatott elemek

Meghatározza, hogy a levélsablon mely elemeket tartalmazza.

Levéltündér - Címzett és feladó

Megadja a feladó és a címzett adatait.

Levéltündér - Élőláb

Megadja, hogy mely adatok kerüljenek az élőlábba.

Levéltündér - Név és hely

Megadja, hogy a program hova és milyen név alatt mentse a dokumentumot és a sablont.

Vissza

Megjeleníti az előző lépésekben végrehajtott módosításokat. Az aktuális beállítások mentésre kerülnek.

Tovább

Menti az aktuális beállításokat, és továbblép a következő oldalra.

Befejezés

A beállításoknak megfelelően a tündér létrehozza az új dokumentumsablont, és a merevlemezre menti. A meglévő sablonok alapján a LibreOffice "Névtelen X" néven létrehoz egy új dokumentumot (az X egy szám) és megjeleníti a munkaterületen.

Jegyzet ikon

A LibreOffice a kiválasztott sablonnak megfelelően menti a tündérbe az aktuális beállításokat. Ezt használja a rendszer alapértelmezett beállításként a tündér következő aktiválásakor.


Támogasson minket!