Behúzások, margók és hasábok beállítása

Az egér segítségével meghatározhatja az aktuális vagy az összes kijelölt bekezdés behúzását és margóit.

Ha hasábokra osztja fel az oldalt, vagy a kurzor egy többhasábos keretben van, akkor a vonalzón húzásukkal módosíthatja a hasábszélességet és a hasábok közötti térközt.

Ha egy objektum, kép vagy rajzobjektum van kiválasztva, akkor az objektum szegélyei megjelennek a vonalzón. Módosíthatja a szegélyeket, ha az egérrel áthúzza őket a vonalzón.

Ha a kurzor egy táblacellán van, akkor a cella tartalmának behúzását módosíthatja, ha az egérrel áthúzza őket a vonalzón. Az aktuális határvonal áthúzásával módosíthatja a tábla határvonalát a vonalzón.

Ikon

Ezek az ikonok jelzik az aktuális bekezdés bal oldali behúzását. A felső háromszög az első sorra, az alsó háromszög pedig az összes többi sorra vonatkozik.

Ikon

Ez a vonalzó jobb oldalán látható ikon jelzi az aktuális bekezdés jobb oldali behúzását.

Feladat

Eljárás

Bal oldali behúzás beállítása

Az egérgombot lenyomva tartva húzza jobbra a bal oldali alsó háromszöget.

Első sor bal oldali behúzásának beállítása

Az egérgombot lenyomva tartva húzza jobbra a bal oldali felső háromszöget.

Jobb oldali behúzás beállítása

Az egérgombot lenyomva tartva húzza balra a jobb oldali háromszöget.


tip

Ha a bekezdés második sorától kezdve kívánja módosítani a bal oldali behúzást, akkor tartsa lenyomva a billentyűt, kattintson a bal alsó részen levő háromszögre, és húzza át jobbra.


note

A beállított tabulátorok nem változtak a bekezdés behúzásakor. Ha a beállított tabulátorok a bekezdés margóján kívül érnek véget, akkor a továbbiakban nem jelennek meg, de továbbra is léteznek.


Támogasson minket!