Setting Indents, Margins, and Columns

Az egér segítségével meghatározhatja az aktuális vagy az összes kijelölt bekezdés behúzását és margóit.

If you split the page into columns, or the cursor is placed in a multiple-column frame, you can change the column width and the column spacing by dragging them on the ruler with the mouse.

Ha egy objektum, kép vagy rajzobjektum van kiválasztva, akkor az objektum szegélyei megjelennek a vonalzón. Módosíthatja a szegélyeket, ha az egérrel áthúzza őket a vonalzón.

Ha a kurzor egy táblacellán van, akkor a cella tartalmának behúzását módosíthatja, ha az egérrel áthúzza őket a vonalzón. Az aktuális határvonal áthúzásával módosíthatja a tábla határvonalát a vonalzón.

Icon

Ezek az ikonok jelzik az aktuális bekezdés bal oldali behúzását. A felső háromszög az első sorra, az alsó háromszög pedig az összes többi sorra vonatkozik.

Icon

Ez a vonalzó jobb oldalán látható ikon jelzi az aktuális bekezdés jobb oldali behúzását.

Feladat

Eljárás

Bal oldali behúzás beállítása

Drag the bottom left mark to the right while pressing the mouse button.

Első sor bal oldali behúzásának beállítása

Drag the top left mark to the right while pressing the mouse button.

Jobb oldali behúzás beállítása

Drag the mark on the right to the left while pressing the mouse button.


tip

In order to change the left indent starting with the second line of a paragraph, hold down the key, click the triangle on the bottom left, and drag it to the right.


note

A beállított tabulátorok nem változtak a bekezdés behúzásakor. Ha a beállított tabulátorok a bekezdés margóján kívül érnek véget, akkor a továbbiakban nem jelennek meg, de továbbra is léteznek.


Támogasson minket!