Szöveg

Ha az Adatbázisoszlopok beszúrása párbeszédablakban a Szöveg lehetőséget választotta, akkor az adatforrás-böngészőben kijelölt adatok tartalma szövegként lesz beillesztve a dokumentumba. A párbeszédablakban eldöntheti, hogy mely adatbázismezők vagy -oszlopok kerüljenek átvitelre, és hogy a szöveg hogyan legyen formázva.

Ha több rekordot választ ki az Adatokat szöveggé funkció kiválasztásakor, akkor a körlevélmezők a rekordok számának megfelelően lesznek beszúrva.

Szöveg

A Szöveg területen a nyílgomb segítségével válassza ki az adatbázistábla azon oszlopait, amelybe be kívánja szúrni a mezők tartalmát.

Adatbázisoszlopok

Felsorolja az adatbázistábla minden olyan oszlopát, amely átvehető a kiválasztási listapanelbe, hogy majd a dokumentumba illesszük. Válassza ki a dokumentumba beillesztendő adatbázisoszlopot.

>

A kijelölt mezőket áthelyezi az Adatbázisoszlopok listamezőből a választó mezőbe. Dupla kattintással is kijelölheti a bejegyzést.

Kiválasztás

Felsorolja a dokumentumba beillesztendő adatbázisoszlopokat. Itt szöveget is beírhat. Ez a szöveg szintén megjelenik majd a dokumentumban. A kiválasztási mező bejegyzéseinek sorrendje megfelel a dokumentumban létrejövő adatsorrendnek.

Formátum

Meghatározza az adatbázismezők dokumentumba illesztésének formátumát.

Adatbázisból

Elfogadja az adatbázis-formátumokat.

Kiválasztás

Megadja a formátumot a listából, abban az esetben, ha egyes adatmezők formátumadatai nem elfogadottak. Az itt biztosított formátumok csak adott adatbázismezőkhöz állnak rendelkezésre, mint például a szám- vagy logikai mezők. Ha egy szövegformátumú adatbázismezőt választ ki, akkor nem tud formátumot választani a listából, mert a szövegformátumot a rendszer automatikusan fenntartja.

Ha a kívánt formátum nincs a listában, akkor válassza az "Egyéb formátumok..." lehetőséget, majd a Számformátum párbeszédablakban adja meg a kívánt formátumot.

A kijelölési listával hozzárendelt számformátum mindig az Adatbázisoszlopok listában kijelölt adatbázismezőre hivatkozik.

Bekezdésstílus

Alapértelmezés szerint a rendszer a beszúrt bekezdéseket az aktuális bekezdésstílusnak megfelelően formázza. Ez a formátum a Bekezdésstílus lista "nincs" bejegyzésének felel meg. Itt választhat ki egy másik bekezdésstílust a dokumentumba beillesztendő bekezdésekhez. A lista megjeleníti a LibreOffice-ban megadott, rendelkezésre álló bekezdésstílusokat, amelyeket a Stíluskatalógus kezel.

Támogasson minket!