Táblázat

Az Adatbázisoszlopok beszúrása párbeszédablakban válassza a Táblázat lehetőséget a kijelölt adatok táblázatként való beillesztéséhez a dokumentumba. A párbeszédablakban eldöntheti, hogy melyik adatbázismezők, illetve adatbázisoszlopok kerüljenek átvitelre, és a szöveges táblázat hogyan legyen formázva.

Táblázat

A Tábla területen a nyílbillentyűk segítségével válassza ki az adatbázistábla oszlopait, amelyeket alkalmazni kíván a szöveges táblázatra.

Adatbázisoszlopok

Megadja, hogy mely adatbázisoszlopok kerüljenek a szöveges táblázatba. A Táblaoszlopok lista által nem elfogadott összes adatbázistábla-oszlop itt van felsorolva. A bejegyzések betűrendbe vannak rendezve.

Táblázatoszlopok

Felsorolja a dokumentumba beillesztendő adatbázisoszlopokat. A rendszer hozzárendeli az oszlopot a tábla összes megfelelő bejegyzéséhez. A Táblaoszlopok lista meghatározza az adatsorrendet a szöveges táblázatban.

>>

Minden felsorolt adatbázismezőt áthelyez a Táblázatoszlopok listába. A Táblaoszlopok listában megjelenített összes mező beszúrásra kerül a dokumentumba.

>

A kijelölt adatbázismezőket áthelyezi a Táblázatoszlopok listába. A bejegyzést dupla kattintással is áthelyezheti a Táblaoszlopok listába. A Táblaoszlopok listában megjelenített összes mező beszúrásra kerül a dokumentumba.

<

A kijelölt adatbázismezőket eltávolítja a Táblázatoszlopok listamezőből. Az eltávolított mező nem lesz beillesztve a dokumentumba.

<<

Minden adatbázismezőt eltávolít a Táblázatoszlopok listamezőből.

Formátum

Meghatározza az adatbázismezők dokumentumba illesztésének formátumát.

Adatbázisból

Elfogadja az adatbázis-formátumokat.

Kiválasztás

Megadja a formátumot a listából, abban az esetben, ha egyes adatmezők formátumadatai nem elfogadottak. Az itt biztosított formátumok csak adott adatbázismezőkhöz állnak rendelkezésre, mint például a szám- vagy logikai mezők. Ha egy szövegformátumú adatbázismezőt választ ki, akkor nem tud formátumot választani a listából, mert a szövegformátumot a rendszer automatikusan fenntartja.

Ha a kívánt formátum nincs a listában, akkor válassza az "Egyéb formátumok..." lehetőséget, majd a Számformátum párbeszédablakban adja meg a kívánt formátumot.

A kijelölési listával hozzárendelt számformátum mindig az Adatbázisoszlopok listában kijelölt adatbázismezőre hivatkozik.

Jegyzet ikon

Ha az adatokat táblázatként kívánja a dokumentumba szúrni, akkor a megfelelő Tábla lehetőséget kell aktiválni. Ezután a Táblaoszlopok listából kiválaszthat egy adatbázismezőt az adatbázismező formázásának megadásához. A számformátumok módosításai az utolsó kijelölésre lesznek érvényesek. Nem számít, hogy az adatbázismező az Adatbázisoszlopok listából vagy a Táblaoszlopok listából lett-e kiválasztva.


Táblázatfejléc beszúrása

Megadja, hogy a szöveges táblázat oszlopaihoz beszúrjon-e egy fejlécsort.

Oszlopnév alkalmazása

Az adatbázistáblák mezőnevei lesznek az egyes szövegtáblázat-oszlopok fejlécsorai.

Csak sor létrehozása

Üres címsort szúr be a táblázatba. A Csak sor létrehozása beállítás segítségével olyan fejlécsorokat adhat meg a dokumentumban, amelyek nem felelnek meg az adatbázismező neveinek.

Tulajdonságok

Megnyitja a párbeszédablakot, amelyen a táblázat tulajdonságait határozhatja meg, például szegélyeket, hátteret és oszlopszélességet.

Automatikus formázás

Megnyitja az párbeszédablakot, ahol kiválaszthatja azokat a formátumstílusokat, amelyeket a beszúrt táblázat tartalmazni fog.

Támogasson minket!