Táblázat

Az Adatbázisoszlopok beszúrása párbeszédablakban válassza a Táblázat lehetőséget a kijelölt adatok táblázatként való beillesztéséhez a dokumentumba. A párbeszédablakban eldöntheti, hogy melyik adatbázismezők, illetve adatbázisoszlopok kerüljenek átvitelre, és a szöveges táblázat hogyan legyen formázva.

Táblázat

A Tábla területen a nyílbillentyűk segítségével válassza ki az adatbázistábla oszlopait, amelyeket alkalmazni kíván a szöveges táblázatra.

Adatbázisoszlopok

Megadja, hogy mely adatbázisoszlopok kerüljenek a szöveges táblázatba. A Táblaoszlopok lista által nem elfogadott összes adatbázistábla-oszlop itt van felsorolva. A bejegyzések betűrendbe vannak rendezve.

Táblázatoszlopok

Felsorolja a dokumentumba beillesztendő adatbázisoszlopokat. A rendszer hozzárendeli az oszlopot a tábla összes megfelelő bejegyzéséhez. A Táblaoszlopok lista meghatározza az adatsorrendet a szöveges táblázatban.

>>

Minden felsorolt adatbázismezőt áthelyez a Táblázatoszlopok listába. A Táblaoszlopok listában megjelenített összes mező beszúrásra kerül a dokumentumba.

>

A kijelölt adatbázismezőket áthelyezi a Táblázatoszlopok listába. A bejegyzést dupla kattintással is áthelyezheti a Táblaoszlopok listába. A Táblaoszlopok listában megjelenített összes mező beszúrásra kerül a dokumentumba.

<

A kijelölt adatbázismezőket eltávolítja a Táblázatoszlopok listamezőből. Az eltávolított mező nem lesz beillesztve a dokumentumba.

<<

Minden adatbázismezőt eltávolít a Táblázatoszlopok listamezőből.

Formátum

Meghatározza az adatbázismezők dokumentumba illesztésének formátumát.

Adatbázisból

Elfogadja az adatbázis-formátumokat.

Kiválasztás

Megadja a formátumot a listából, abban az esetben, ha egyes adatmezők formátumadatai nem elfogadottak. Az itt biztosított formátumok csak adott adatbázismezőkhöz állnak rendelkezésre, mint például a szám- vagy logikai mezők. Ha egy szövegformátumú adatbázismezőt választ ki, akkor nem tud formátumot választani a listából, mert a szövegformátumot a rendszer automatikusan fenntartja.

Ha a kívánt formátum nincs a listában, akkor válassza az "Egyéb formátumok..." lehetőséget, majd a Számformátum párbeszédablakban adja meg a kívánt formátumot.

A kijelölési listával hozzárendelt számformátum mindig az Adatbázisoszlopok listában kijelölt adatbázismezőre hivatkozik.

Jegyzet ikon

Ha az adatokat táblázatként kívánja a dokumentumba szúrni, akkor a megfelelő Tábla lehetőséget kell aktiválni. Ezután a Táblaoszlopok listából kiválaszthat egy adatbázismezőt az adatbázismező formázásának megadásához. A számformátumok módosításai az utolsó kijelölésre lesznek érvényesek. Nem számít, hogy az adatbázismező az Adatbázisoszlopok listából vagy a Táblaoszlopok listából lett-e kiválasztva.


Táblázatfejléc beszúrása

Megadja, hogy a szöveges táblázat oszlopaihoz beszúrjon-e egy fejlécsort.

Oszlopnév alkalmazása

Az adatbázistáblák mezőnevei lesznek az egyes szövegtáblázat-oszlopok fejlécsorai.

Csak sor létrehozása

Üres címsort szúr be a táblázatba. A Csak sor létrehozása beállítás segítségével olyan fejlécsorokat adhat meg a dokumentumban, amelyek nem felelnek meg az adatbázismező neveinek.

Tulajdonságok

Megnyitja a párbeszédablakot, amelyen a táblázat tulajdonságait határozhatja meg, például szegélyeket, hátteret és oszlopszélességet.

Automatikus formázás

Opens the dialog, in which you can select format styles that are immediately applied when inserting the table.

Támogasson minket!