Kombinált lista tündér: Adatbázismező

Kombinált listák esetén mentheti egy mező értékét egy adatbázisba, vagy megjelenítheti egy űrlapon.

A kombinált mezőben megadott vagy a listából kiválasztott felhasználói értékek menthetők az űrlapban hozzáfért egyik adatbázistáblába. Az értékek más táblába mentése nem lehetséges. Ha az értéket nem kell menteni az adatbázisba, akkor csak az űrlapba kerülnek mentésre. Ez különösen azon HTML-űrlapok esetén hasznos, amelyekben a felhasználó által beírt vagy kiválasztott értékeket hozzá kell rendelni egy kiszolgálóhoz.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Open Form Controls toolbar, click Combo Box icon and drag mouse to generate field. Database connection must exist in the form: Wizard - Page 3.


Kívánja az értéket adatbázismezőbe menteni?

Két válasz adható erre a kérdésre:

Igen, a következő adatbázismezőbe kívánom menteni

Megadja, hogy a felhasználó által megadott vagy kiválasztott kombinációs mező értéke az adatbázisba legyen mentve. Az aktuális űrlap által elérhető különböző adatbázismezők lesznek felsorolva.

A Vezérlőelem - Tulajdonságok párbeszédablakban a megadott mező bejegyzésként jelenik meg az Adatok lapon az Adatmező alatt.

Listamező

Meghatározza azt az adatmezőt, ahova a kombinációs mező értéke el lesz mentve.

Nem, csak az űrlapba kívánom menteni az értéket

Megadja, hogy a felhasználó által megadott vagy kiválasztott kombinációs mező értéke nem az adatbázisba, hanem az űrlapra legyen mentve.

Támogasson minket!