Activation Order

Opens the Tab Order dialog so you can modify the order in which control fields get the focus when the user presses the tab key.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

From the menu bar:

Choose Form - Activation Order.

From the tabbed interface:

Choose Form - Activation Order.

Choose Tools - Activation Order.

From toolbars:

Icon Activation Order

Aktiválási sorrend


Ha az űrlapelemek beszúrásra kerülnek a dokumentumba, akkor a LibreOffice automatikusan meghatározza, hogy milyen sorrendben mozogjon a fókusz az egyik vezérlőről a másikra a Tab billentyű használatakor. Minden hozzáadott új vezérlő automatikusan a sorozat végére kerül. A Bejárási sorrend párbeszédablakban a sorozat sorrendjét egyedi igényeinek megfelelően alakíthatja ki.

A vezérlőindexét adott tulajdonságokon keresztül is megadhatja, ha megadja a kívánt értéket a vezérlő Tulajdonságok párbeszédablakában a Sorrend alatt.

Egy csoportban lévő rádiógomb csak akkor érhető el a Tab billentyűvel, ha az egyik rádiógomb „kijelöltként” van beállítva. Ha egy olyan rádiógombcsoport hozott létre, amelyben nincs egy gomb be „kijelöltként” beállítva, akkor a felhasználó billentyűzettel nem tud hozzáférni a csoporthoz és a rádiógombok egyikéhez sem.

Vezérlőelemek

Felsorolja az űrlapon lévő összes vezérlőelemet. Ezek a vezérlőelemek a tabulátor billentyűvel választhatók ki. A kívánt tabulátorsorrend-pozíció hozzárendeléséhez válasszon egy vezérlőt a Vezérlőelemek listából.

Mozgatás felfelé

A kijelölt vezérlőelem bejárási sorrendjének növeléséhez kattintson a Mozgatás felfelé gombra.

Mozgatás lefelé

A kijelölt vezérlőelem bejárási sorrendjének csökkentéséhez kattintson a Mozgatás lefelé gombra.

Automatikus rendezés

Kattintson az Automatikus rendezés gombra, hogy a pozíciójuktól függően sorba rendezze a vezérlőelemeket a dokumentumban.

Támogasson minket!