Különleges tippek táblázat-vezérlőelemekhez

Meghatározhat úgy egy táblázat-vezérlőelemet, hogy a rekordokat kívánsága szerint jelenítse meg. Vagyis adatmezőket adhat meg úgy, hogy adatokat szerkeszthessen és jeleníthessen meg, mintha egy adatbázisűrlapon dolgozna.

Egy táblázat-vezérlőelemben a következő mezők szerepelhetnek: szöveg-, dátum-, idő-, pénznem-, számmező, maszkolt mező, jelölőnégyzet és kombinált lista. A kombinált dátum/idő mezők esetében automatikusan két oszlop jön létre.

A kiválasztott sorok számát, ha vannak ilyen sorok, a rekordok száma után, zárójelben láthatja.

Ha oszlopokat akar beszúrni a táblázat-vezérlőelembe, kattintson az oszlopfejlécre, és nyissa meg a helyi menüt. Az alábbi parancsok érhetők el:

Oszlop beszúrása

Megjelenít egy almenüt annak az adatmezőnek a kiválasztására, amely a táblázat vezérlőelemben kerül felhasználásra.

A táblázat-vezérlőelemet „fogd és vidd” módszerrel állíthatja be: nyissa meg az adatforrás-böngészőt, és húzza a kiválasztott mezőt az adatforrásból a táblázat-vezérlőelem oszlopfejlécére. Egy előre beállított oszlop jön létre.

Csere erre

Megnyit egy almenüt egy adatmező kiválasztásához, amely a táblázat vezérlőjében kiválasztott adatmezőt cseréli le.

Oszlop törlése

Törli a kijelölt oszlopot.

Oszlop

Megnyitja a kiválasztott oszlop tulajdonság-párbeszédablakát.

Oszlopok elrejtése

Elrejti a kijelölt oszlopot. A tulajdonságai nem változnak.

Oszlopok megjelenítése

Megjelenít egy almenüt azoknak az oszlopoknak a kiválasztására, amelyeket ismét meg szeretne jeleníteni. Egyetlen oszlop megjelenítéséhez kattintson az oszlop nevére. Csak az első 16 rejtett oszlop jelenik meg. Ha több rejtett oszlop van, akkor az Oszlopok megjelenítése párbeszédablak megnyitásához válassza a További parancsot.

Egyebek

Megjeleníti az Oszlopok megjelenítése párbeszédablakot.

Az Oszlopok megjelenítése párbeszédablakban kiválaszthatja a megjelenítendő oszlopokat. Több bejegyzés kiválasztásához tartsa lenyomva a Shift vagy a billentyűt.

Minden

Kattintson az Összes gombra az összes oszlop megjelenítéséhez.

Táblázat-vezérlőelemek vezérlése csak billentyűzettel

Ha csak a billentyűzetet használja a dokumentumon belüli vezérlőelemek közötti navigálásra, különbséget tapasztalhat a többi típusú vezérlésekhez képest: a Tab billentyű nem a következő vezérlőelemhez, hanem a következő oszlophoz viszi a kurzort a táblázat-vezérlőelemen belül. A következő vezérlőelem kiválasztásához használja a +Tab billentyűket, illetve a Shift++Tab billentyűkombinációt az előző vezérlőelem kiválasztásához.

A Táblázat-vezérlőelemek csak billentyűzettel való szerkeszthetőségének megadásához:

Az űrlapdokumentumnak tervező módban kell lennie.

  1. Nyomja meg a +F6 billentyűkombinációt a dokumentum kiválasztásához.

  2. Nyomja meg a Shift+F4 billentyűket az első vezérlőelem kiválasztásához. Ha a Táblázat-vezérlőelem nem az első vezérlőelem, nyomja meg a Tab billentyűt addig, amíg ki nem lesz jelölve.

  3. Nyomja meg az Enter billentyűt a szerkesztési módba való belépéshez. A fogantyúk távolabb, a vezérlőelemek szegélyén kívül vannak megjelenítve.

  4. Szerkesztési módban a helyi menüt a Shift+F10 billentyűk lenyomásával nyithatja meg.

  5. Oszlopok szerkesztéséhez a Shift+Szóköz billentyűk megnyomásával lépjen oszlopszerkesztési módba. Ekkor átrendezheti az oszlopok sorrendjét a +nyílbillentyűkkel. A Delete billentyű törli az aktuális oszlopot.

  6. A szerkesztési módból való kilépéshez nyomja meg az Esc billentyűt.

Támogasson minket!