Formázott mező különleges tulajdonságai

Formázás: A Formázás tulajdonságot a Tulajdonságok: Formázott mező párbeszédablak Formázás sorában lévő ... gombra kattintva állíthatja be. Megjelenik a Számformátum párbeszédablak.

Ha a formázott mező egy szöveges adatbázismezőhöz kapcsolódik, akkor a benne lévő bejegyzések szövegként lesznek kezelve. Ha a formázott mező olyan adatbázismezőhöz kapcsolódik, amelyet számként lehet megjeleníteni, a bemenet számként lesz kezelve. A dátum és az idő belsőleg szintén számnak minősül.

Min. érték és Max. érték: Megadhatja egy formázott mező minimális és maximális numerikus értéket. A minimális és maximális értékek meghatározzák a meglévő adatok kimenetét (például: A min. érték 5 és a csatolt adatbázismező a 3 egész értéket tartalmazza. A kimenet 5, de az adatbázisban lévő érték nem kerül módosításra) és az új adatok bemenetét (például: A max. érték 10 és a bevitt pedig 20. A rendszer kijavítja a bemenetet, és 10-et ír az adatbázisba). Ha a Min. érték és Max. érték mezők üresek, nem lesz korlátozás. Az adatbázis szövegmezőjéhez csatolt formázott mező esetén ezek az értékek és az Alapértelmezett érték nem kerül alkalmazásra.

Alapértelmezett érték: Ez az érték lesz az új rekordok alapértelmezett értéke.

Támogasson minket!