Általános

A dokumentum PDF-fájlba történő exportálásának általános beállításait állítja be. Tartomány, képek, vízjel, űrlapok és egyéb paraméterek.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose File - Export As - Export as PDF - General tab.


PDF exportálás általános beállítások párbeszédablak kép

Tartomány

Sets the export options for the pages included in the PDF file.

Minden

Az összes megadott nyomtatási tartományt exportálja. Ha nincs nyomtatási tartomány megadva, a teljes dokumentum exportálásra kerül.

Oldalak

A mezőbe beírt oldalakat exportálja.

To export a range of pages, use the format 3-6. To export single pages, use the format 7;9;11. If you want, you can export a combination of page ranges and single pages, by using a format like 3-6;8;10;12.

Kijelölés

Az aktuális kijelölést exportálja.

PDF megtekintése export után

Az exportált dokumentum megnyitása a rendszer alapértelmezett PDF-megjelenítőjében.

Képek

Megadja a PDF-fájl dokumentumban lévő képekre vonatkozó exportálási beállításait.

Veszteségmentes tömörítés

Veszteségmentes képtömörítést választ ki. Minden képpont megmarad.

JPEG-tömörítés

Select a JPEG compression level. With a high quality level, almost all pixels are preserved. With a low quality level, some pixels are lost and artifacts are introduced, but file sizes are reduced.

Minőség

Adja meg a JPEG-tömörítés minőségének szintjét.

Képfelbontás csökkentése

Válassza ki, hogy újramintavételezi vagy lecsökkenti a képeket egy kisebb képpontsűrűségre.

Válassza ki a képek célfelbontását.

note

A beágyazott előnézettel rendelkező EPS-képek csak előnézetként exportálódnak. A beágyazott előnézettel nem rendelkező EPS-képek üres helykitöltőként exportálódnak.


Vízjel

Középre igazított, függőleges, világoszöld vízjel szöveg hozzáadása az oldal hátteréhez. A vízjel nem része a forrásdokumentumnak.

Aláírás vízjellel

Jelölje be a vízjel aláírás engedélyezéséhez.

Szöveg

Írja be a vízjel szövegét.

note

A vízjel pozícióját, tájolását és méretét nem tudja beállítani. A vízjel nem kerül tárolásra a forrásdokumentumban.


Általános

Általános PDF-exportálási beállításokat ad meg.

Hibrid PDF (beágyazott ODF-fájl)

This setting enables you to export the document as a .pdf file containing two file formats: PDF and ODF. In PDF viewers it behaves like a normal .pdf file and it remains fully editable in LibreOffice.

Archival (PDF/A, ISO 19005)

A PDF/A-1b, PDF/A-2b vagy PDF/A-3b formátumba konvertál. A forrásdokumentumban használt összes betűtípus beágyazódik a generált PDF-fájlba, és PDF-címkéket ír. Az elsődleges cél egy olyan elektronikus dokumentum létrehozása, amelynek megjelenése eszköz- és alkalmazásfüggetlen, így alkalmas a hosszú távú megőrzésre.

note

PDF/A-2b is recommended for most users, because it allows for layers and transparency with shapes and images. It also compresses better (JPEG 2000) than PDF/A-1b, usually producing smaller files. PDF/A-3b is identical to PDF/A-2b, but also accepts embedding of other file formats.


Univerzális akadálymentesítés (PDF/UA)

Az univerzális akadálymentesítésnek megfelelő PDF fájlt hoz létre, amely teljesíti a PDF/UA (ISO 14289) specifikációk feltételeit.

Címkézett PDF (dokumentumstruktúrával)

Select to write PDF tags. This can increase file size by huge amounts.

A címkézett (tagged) PDF a dokumentum tartalmának struktúrájáról tartalmaz információkat. Ez segíti a dokumentum megjelenítését más képernyővel rendelkező eszközök esetén, illetve felolvasószoftver használatakor.

PDF-űrlap létrehozása

Válassza ezt a lehetőséget PDF-űrlap létrehozásához. Ez a PDF-dokumentum felhasználója által kitölthető és kinyomtatható.

Elküldési formátum

Select the format of submitting forms from within the PDF file.

Válassza ki az adatformátumot, amelyet a beküldőtől kapni fog: FDF (Forms Data Format), PDF, HTML vagy XML.

This setting overrides the control's URL property that you set in the document.

Duplikált mezőnevek engedélyezése

Lehetővé teszi, hogy a generált PDF-fájlban több mező neve azonos legyen. Ha tiltva van, akkor a mezők az exportáláskor egyedi, generált nevet kapnak.

Struktúra

Sets options for diverse features such as outlines, comments, page layout.

Vázlat exportálása

Select to export all headings in Writer documents as PDF bookmarks.

note

Only paragraphs with Outline level 1–10 will be exported. The name of the Paragraph Style is irrelevant. For example, the default version of Paragraph Style Title is not exported when its Outline level is None. To see a paragraph’s Outline level, choose Format - Paragraph - Outline & Numbering tab.


Megjegyzések PDF megjegyzésként

Select to export comments of Writer and Calc documents as PDF annotations.

A Writer-dokumentumok megjegyzéseinek exportálásához a LibreOffice-ban megjelenő módon válassza a - LibreOffice Writer - Nyomtatás menüparancsot és válassza ki a Megjegyzések területen a Margókban lehetőséget. Az exportált oldalak kicsinyítve lesznek, és a megjegyzések a margójukba kerülnek.

Automatikusan beszúrt üres oldalak exportálása

Ha be van kapcsolva, az automatikusan beszúrt üres oldalak bekerülnek az exportált PDF-be. Ez a legjobb, ha kétoldalas PDF-et nyomtat. Például: Egy könyvben a fejezet bekezdésstílusa arra van beállítva, hogy mindig páratlan számú oldalon kezdődjön. Ha az előző fejezet páratlan oldalon ért véget, a LibreOffice beszúr egy üres, páros oldalt. Ez a beállítás szabályozza, hogy az exportálásba bekerüljön-e ez a páros oldal.

Referencia XObject-ek használata

Ez a beállítás befolyásolja a PDF-képek PDF-be történő visszaexportálását. Ha ez az opció ki van kapcsolva, akkor a PDF-adatok első oldala kerül a kimenetbe. A PDF-exportálás során a felhasznált képeket, betűtípusokat és egyéb erőforrásokat egyesülnek. Ez egy összetett művelet, de az eredmény különböző megjelenítőkben megtekinthető. Ha az opció engedélyezve van, akkor a referencia XObject jelölést használja: ez egy egyszerű művelet, de a megjelenítőknek támogatniuk kell ezt a jelölést a vektoros képek megjelenítéséhez. Ellenkező esetben egy tartalék bitkép jelenik meg a megjelenítőben.

Támogasson minket!