Digitális aláírások

This tab contains the options related to exporting to a digitally signed PDF.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose File - Export As - Export as PDF - Digital Signatures tab.


A digitális aláírásokat arra használják, hogy bizonyítsák, a PDF-et tényleg az eredeti szerző (azaz Ön) készítette, és hogy a dokumentumot nem módosították az aláírása óta.

Az aláírt PDF exportálása az alapértelmezett kulcstárolóhelyen vagy intelligens kártyán már tárolt kulcsokat és X.509 tanúsítványokat használja.

Intelligens kártya használatakor annak már be kell lennie állítva a kulcstároló általi használatra. Ez általában az intelligens kártya szoftverének telepítésekor történik.

PDF Export Digital Signature Options Dialog Image

Tanúsítvány

Ezen tanúsítvány használata PDF dokumentumok digitális aláírására

Lehetővé teszi az exportált PDF aláírására használandó tanúsítvány kiválasztását.

Kiválasztás

Megnyitja a Válassza ki a tanúsítványt párbeszédablakot.

All certificates found in your selected key store are displayed. If the key store is protected by a password, you are prompted for it. When using a smartcard that is protected by a PIN, you are also prompted for that.

Válassza ki az exportálni kívánt PDF aláírására használandó tanúsítványt a megfelelő sorra kattintással, majd kattintson az OK gombra.

A Digitális aláírások lap minden más mezője csak a tanúsítvány kiválasztása után lesz elérhető.

Tanúsítvány jelszava

Írja be a kijelölt tanúsítvány titkos kulcsát védő jelszót. Általában ez a kulcstároló jelszava.

note

If the key store password has already been entered in the Select Certificate dialog, the key store may already be unlocked and not require the password again. But to be on the safe side, enter it nevertheless.


warning

Intelligens kártya használata esetén itt írja be a PIN-t. Néhány intelligenskártya-szoftver esetleg újra bekéri a PIN-t az aláírás előtt. Ez kényelmetlen, de néhány intelligens kártya egyszerűen így működik.


Hely, Kapcsolatinformációk, Ok

Ez a három mező lehetővé teszi további elhagyható információk megadását a digitális aláírásról, amely a PDF-fájlra elhelyezésre kerül (hol, ki és miért írta alá). Ezek a megfelelő PDF-mezőkbe lesznek beágyazva, és mindenki számára látható lesz, aki megnézi a PDF-et. Mindhárom mező üresen hagyható.

Időbélyegzés-szolgáltató

During the PDF signing process, the TSA will be used to obtain a digitally signed timestamp that is then embedded in the signature. This (RFC 3161) timestamp will allow anyone viewing the PDF to verify when the document was signed.

Ha nincs kiválasztva TSA URL (ez az alapértelmezett), akkor az aláírás nem lesz időbélyeggel ellátva, hanem a helyi számítógép aktuális idejét fogja használni.

Támogasson minket!