Restart in Safe Mode

A Tiszta lap módban a LibreOffice ideiglenesen üres felhasználói profillal indul, és kikapcsolja a hardveres gyorsítást. Ez segíti a megsérült profilú LibreOffice példányok helyreállítását.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

From the menu bar:

Válassza a Súgó - Újraindítás Tiszta lap módban menüparancsot.

From a command line

Indítsa a LibreOffice-t a parancssorból a --safe-mode kapcsolóval


Mit tehetek Tiszta lap módban?

A Tiszta lap mód elindítása után megjelenik egy ablak, amely három lehetőséget kínál a felhasználói profil helyreállítására

Folytatás csökkentett módban

Ez a beállítás lehetővé teszi a LibreOffice használatát a megszokott módon, de ideiglenes felhasználói profillal. Ez azt is jelenti, hogy az ideiglenes felhasználói profilban végzett módosítások az alkalmazás újraindításakor elvesznek.

Újraindítás normál módban

Az Újraindítás normál módban választása elveti az összes módosítást, befejezi a biztonságos módot, és újraindítja a LibreOffice-et normál módban. Akkor használja ezt a lehetőséget, ha véletlenül került ide.

Változtatások végrehajtása és újraindítás

Az ablak több lehetőséget is ad a felhasználói profil módosítására, amelyekkel visszaállítható a LibreOffice működőképessége. Ezek fentről lefelé egyre radikálisabbak, így javasoljuk hogy felsorolási sorrendben próbálja ki ezeket. A kiválasztott módosítás ezzel a gombbal alkalmazható.

Helyreállítás mentésből

A LibreOffice másolatokat tart a korábbi beállításokból és aktivált kiterjesztésekből. Ezzel a lehetőséggel visszaállhat egy korábbi állapotba, ha a problémákat valószínűsíthetően a beállítások vagy kiterjesztése korábbi beállításai okozták.

Beállítások

Letilthat minden, felhasználó által telepített kiterjesztést. Letilthatja a hardveres gyorsítást is. Ezt a beállítást akkor aktiválja, ha indításkor összeomlást tapasztal, vagy a megjelenéssel kapcsolatos problémákat, mert ezek gyakran a hardveres gyorsításhoz kapcsolatosak.

Kiterjesztések

Néha a LibreOffice azért nem indul el, mert a kiterjesztések blokkolják vagy összeomlasztják. Ez lehetőséget ad a felhasználó által telepített összes kiterjesztés, valamint a közös és a LibreOffice részét képező kiterjesztéseket is. A közös és a LibreOffice részét képező kiterjesztések eltávolításához rendszergazdai jogosultság szükséges.

Visszaállítás a gyári beállításokra

Ha minden kötél szakad, akkor visszaállíthatja a felhasználói profilját a gyári alapértelmezésre. Az első lehetőség, a Beállítások és felületmódosítások visszaállítása hatására a beállítások és a felület módosításai alapértelmezett értéket kapnak, de a személyes szótára, sablonjai stb. megmaradnak. A második beállítás, a teljes profilját visszaállítja a LibreOffice telepítéskori állapotába.

tip

Ha a Tiszta lap mód alkalmazásával nem tudta megoldani a problémát, akkor kattintson a Speciális lenyíló menüre. Itt a további segítségkéréshez kap segítséget.


tip

Ha a profiljával kapcsolatos hibát szeretne bejelenteni, akkor a Felhasználói profil archiválása zip formátumba gombbal előállíthat egy zip fájlt, ami feltölthető a hibakövető rendszerbe a fejlesztők általi további vizsgálatra.


warning

Ne feledje, hogy a profilja tartalmazhat érzékeny adatokat, például a személyes szótárát, beállításait és a telepített kiterjesztéseket.


Támogasson minket!