Felhasználói felület

Opens the Select Your Preferred User Interface dialog to let you choose the user interface layout for LibreOffice.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

From the menu bar:

Válassza a Nézet - Felhasználói felület menüparancsot.

From the tabbed interface:

On the top right menu (☰), choose User Interface.


The notebook bar shows a different way to organize controls and icons than a collection of straight rows of icons, displaying contextual groups of commands and contents for a quicker usage and better user experience.

Felhasználói felület elrendezések

A Felhasználói felület bejegyzés határozza meg, hogy mely felhasználói felület elemei láthatók.

Standard eszköztár

Klasszikus mód két látható eszköztárral - standard és formázás. Az oldalsáv részben összecsukott, és csak a lapokat mutatja. A klasszikus felületet ismerő felhasználóknak szántuk.

Lapok

Ebben az üzemmódban a sáv fülekre van osztva, ahol minden egyes fülön kontextus szerint csoportosított ikonok sorozata jelenik meg. A kontextus a dokumentumban kiválasztott objektum, például egy táblázat vagy egy kép függvényében is változhat. A Lapok kezelőfelület hasonlít leginkább a Microsoft Office-ban használt szalagokhoz. A funkciókat fülekbe szervezi, és a főmenüt feleslegessé teszi.

Kompakt lapok

A Kompakt lapok változat célja hogy hasonló legyen a Microsoft Office felületéhez, de kevesebb helyet foglaljon a kisebb képernyőkön való használathoz.

Kompakt csoportosított szalag

A kompakt Csoportosított szalag a leggyakrabban használt funkciókat csoportosítva teszi elérhetővé, a gyakoribbakat ikonként, másokat legördülő menükben. Ez a kompakt változat a függőleges elrendezést részesíti előnyben.

Környezetfüggő egysoros

The Contextual Single interface shows functions in a single-line toolbar with context-dependent content.

Egyetlen eszköztár

Hagyományos felhasználói felület egy soros eszköztárral. A kis képernyőkön való használathoz ajánlott. Az oldalsáv össze van csukva.

Oldalsáv

Hagyományos felhasználói felület kinyitott oldalsávval. Tapasztalt felhasználóknak javasolt, akik sok különböző tulajdonságot szeretnének gyorsan módosítani.

Ha a felhasználó további eszköztárakat aktivál, azok el lesznek mentve a felhasználói profilba. Ezért a szalag üzemmódból való visszatéréskor a korábban láthatóvá tett összes eszköztár újra megjelenik.

note

A Lapok és a Csoportosított szalag módok kompakt változatban is elérhetőek.


tip

A szalag ikonmérete a - LibreOffice - Nézet - Szalag ikonmérete listaboxban állítható.


note

A szalag nem szabható testre.


warning

The current implementation (LibreOffice 24.2) of the notebook bar is common to Writer, Calc, Draw and Impress modules. A change in the notebook bar in one module will affect the notebook bar of the other modules.


Eszköztárak

Beállítások megtekintése

Támogasson minket!