HTML-importálás és -exportálás

When you export a file to an HTML document, the description and the user-defined file properties are included as META tags between the HEAD tags of the exported document. META tags are not displayed in a Web browser, and are used to include information, such as keywords for search engines on your Web page. To set the properties of the current document, choose File - Properties, click the Description or Custom Properties tabs, and then type the information you want.

Az alábbi fájltulajdonságok átalakulnak META-kódokká, amikor egy fájlt HTML-dokumentumként exportál:

ODF Property

HTML Tags

Title

<TITLE>

Tárgy

<META NAME="CLASSIFICATION" CONTENT="Mezőtartalom">

Kulcsszavak

<META NAME="KEYWORDS" CONTENT="Mezőtartalom">

Leírás

<META NAME="DESCRIPTION" CONTENT="Mezőtartalom">

Custom Properties

<META NAME="Custom field name" CONTENT="Custom field content">


note

Ha ilyen META-kódokat tartalmazó HTML fájlt importál, akkor a címkék tartalma hozzáadódik a megfelelő LibreOffice-fájltulajdonság mezőjéhez.


tip

A kulcsszavakat vesszőkkel kell elválasztani. A kulcsszó üres karaktereket vagy kettőspontokat is tartalmazhat.


Tippek importálása

HTML-dokumentum importálásakor a következő META-kódok automatikusan átalakulnak LibreOffice-mezőkké: <META HTTP-EQUIV="REFRESH"...> és <META NAME="..." ...> , ahol a NAME lehet AUTHOR, CREATED, CHANGED, CHANGEDBY, DESCRIPTION, KEYWORDS vagy CLASSIFICATION.

Azon parancsfájlok, megjegyzések és META-kódok, amelyek közvetlenül egy TABLE kód elé vannak beszúrva, a táblázat első cellájába lesznek beszúrva.

Egy HTML-dokumentum fejlécében levő parancsfájlok és META-kódok a dokumentum első bekezdésébe lesznek importálva és lehorgonyozva.

A HTML-kódok importálási lehetőségeinek beállításához válassza - Megnyitás és mentés - HTML-kompatibilitás lehetőséget. Egy ismert META-kód vagy „HTTP-EQUIV” vagy „NAME” elemet tartalmaz, és LibreOffice-megjegyzésként kerül importálásra. Az egyetlen kivétel a <META NAME="GENERATOR"...>, amely figyelmen kívül lesz hagyva.

Tippek exportálása

A dokumentum első bekezdése elején található megjegyzések és parancsfájlmezők a HTML-dokumentum fejlécébe exportálódnak. Ha a dokumentum táblázattal kezdődik, a táblázat első cellájában levő első bekezdés exportálódik a HTML-dokumentum fejlécébe.

Támogasson minket!