HTML-importálás és -exportálás

Ha fájlt exportál egy HTML-dokumentumba, akkor a leírás és az egyéni fájltulajdonságok META-kódokként kerülnek megadásra az exportált dokumentum HEAD kódjai között. A META-kódok nem jelennek meg a webböngészőben, és olyan információkat tartalmaznak, mint például a keresőszolgáltatások kulcsszavai a weblapon. Az aktuális dokumentum tulajdonságainak beállításához válassza a Fájl - Tulajdonságok menüparancsot, kattintson a Leírás vagy az Egyéni tulajdonságok fülre, majd írja be a kívánt információkat.

Az alábbi fájltulajdonságok átalakulnak META-kódokká, amikor egy fájlt HTML-dokumentumként exportál:

ODF tulajdonság

HTML címkék

Cím

<TITLE>

Tárgy

<META NAME="CLASSIFICATION" CONTENT="Mezőtartalom">

Kulcsszavak

<META NAME="KEYWORDS" CONTENT="Mezőtartalom">

Leírás

<META NAME="DESCRIPTION" CONTENT="Mezőtartalom">

Egyéni tulajdonságok

<META NAME="Egyéni mezőnév" CONTENT="Egyéni mezőtartalom">


note

Ha ilyen META-kódokat tartalmazó HTML fájlt importál, akkor a címkék tartalma hozzáadódik a megfelelő LibreOffice-fájltulajdonság mezőjéhez.


tip

A kulcsszavakat vesszőkkel kell elválasztani. A kulcsszó üres karaktereket vagy kettőspontokat is tartalmazhat.


Tippek importálása

HTML-dokumentum importálásakor a következő META-kódok automatikusan átalakulnak LibreOffice-mezőkké: <META HTTP-EQUIV="REFRESH"...> és <META NAME="..." ...> , ahol a NAME lehet AUTHOR, CREATED, CHANGED, CHANGEDBY, DESCRIPTION, KEYWORDS vagy CLASSIFICATION.

Azon parancsfájlok, megjegyzések és META-kódok, amelyek közvetlenül egy TABLE kód elé vannak beszúrva, a táblázat első cellájába lesznek beszúrva.

Egy HTML-dokumentum fejlécében levő parancsfájlok és META-kódok a dokumentum első bekezdésébe lesznek importálva és lehorgonyozva.

A HTML-kódok importálási lehetőségeinek beállításához válassza - Megnyitás és mentés - HTML-kompatibilitás lehetőséget. Egy ismert META-kód vagy „HTTP-EQUIV” vagy „NAME” elemet tartalmaz, és LibreOffice-megjegyzésként kerül importálásra. Az egyetlen kivétel a <META NAME="GENERATOR"...>, amely figyelmen kívül lesz hagyva.

Tippek exportálása

A dokumentum első bekezdése elején található megjegyzések és parancsfájlmezők a HTML-dokumentum fejlécébe exportálódnak. Ha a dokumentum táblázattal kezdődik, a táblázat első cellájában levő első bekezdés exportálódik a HTML-dokumentum fejlécébe.

Támogasson minket!