Kivételek

Adja meg azokat a rövidítéseket vagy betűkombinációkat, amelyeket a LibreOffice ne javítson ki automatikusan.

A kivételek megadása az aktuális nyelvi beállításoktól függ. Ha akarja, a nyelvi beállítást megváltoztathatja egy másik nyelv kiválasztásával a Szinonimák és kivételek a következő nyelvhez mezőben.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose Tools - AutoCorrect Options - Exceptions tab.


Szinonimák és kivételek a következő nyelvhez:

Válassza ki, melyik nyelv csereszabályait kívánja létrehozni vagy szerkeszteni. A LibreOffice először a dokumentumban, a kurzor aktuális helyén megkeresi az adott nyelvhez megadott kivételeket, majd folytatja a keresést a többi nyelv között.

Rövidítések (csak az első betű nagy)

Írjon be egy rövidítést, utána egy pontot, majd kattintson az Új gombra. Ez megakadályozza, hogy a LibreOffice automatikusan kicserélje nagybetűre a ponttal végződő rövidítés után következő szó első betűjét.

Felsorolja az automatikusan nem javított rövidítéseket. Egy elem eltávolításához a listából jelölje ki az elemet, és kattintson a Törlés gombra.

Szavak KÉt KEzdő NAgybetűvel vagy kIS kEZDŐBETŰVEL

Type the word or abbreviation that starts with two capital letters or a small initial that you do not want LibreOffice to change to one initial capital. For example, enter PC to prevent LibreOffice from changing PC to Pc. Enter eBook to prevent an automatic change to Ebook.

Lists the words or abbreviations that start with two initial capitals or small initial that are not automatically corrected. All words which start with two capital letters or small initial are listed in the field. To remove an item from the list, select the item, and then click Delete.

Új

Hozzáadja az aktuális bejegyzést a kivételek listájához.

Törlés

Törli a kijelölt elemet vagy elemeket, jóváhagyás nélkül.

Automatikus beillesztés

Az automatikusan javított rövidítések vagy automatikusan javított, két nagybetűvel kezdődő szavak hozzáadása a megfelelő kivételek listájához, ha az automatikus helyesbítés azonnal visszavonásra kerül a +Z billentyűkombináció lenyomásával.

This feature is relevant when the Capitalize first letter of every sentence option or the Correct TWo INitial CApitals option are selected in the [T] column on the Options tab of this dialog, and Tools - AutoCorrect - While Typing is enabled.

Párbeszédgombok

Alapállapot

Visszaállítja a módosított értékeket a lap korábbi értékeire.

Mégse

Bezárja a párbeszédablakot, és eldobja a változásokat.

OK

Minden változtatást elment, és bezárja az ablakot.

Támogasson minket!