Csere

A helyettesítési táblát szerkeszti, amely alapján a program automatikusan javítja vagy cseréli a szavakat és rövidítéseket a dokumentumban.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose Tools - AutoCorrect Options - Replace tab.


Szinonimák és kivételek a következő nyelvhez:

Válassza ki, melyik nyelv csereszabályait kívánja létrehozni vagy szerkeszteni. A LibreOffice először a dokumentumban, a kurzor aktuális helyén megkeresi az adott nyelvhez megadott kivételeket, majd folytatja a keresést a többi nyelv között.

Cseretáblázat

Gépeléskor a szavak, rövidítések vagy szótöredékek automatikus lecseréléséhez használt bejegyzéseket sorolja fel. Egy bejegyzés felvételéhez adjon meg egy szöveget a Csere és az Erre: mezőkben, majd kattintson az Új lehetőségre. Egy bejegyzés szerkesztéséhez válassza ki a bejegyzést, módosítsa a szöveget az Erre: mezőben, és kattintson a Csere gombra. Egy bejegyzés törléséhez jelölje ki azt, és kattintson a Törlés gombra.

Az Automatikus javítás funkció használatával egy szóra, rövidítésre vagy szótöredékre egy meghatározott karakterformátum alkalmazható. Válassza ki a formázott szöveget a dokumentumból, nyissa meg a párbeszédablakot, törölje a Csak szöveg jelölőnégyzet jelölését, és írja be a behelyettesíteni kívánt szöveget a Csere mezőbe.

Csere

Írja be gépelés közben a szót, rövidítést vagy szórészt, amelyet helyettesíteni szeretne.

A .* helyettesítő karaktersorozat a helyettesítő karakterlánc előtt vagy után bármihez illeszthető. Például:

Enter

Automatikusan javított eredmény

i18ns

internationals

i18nization

internacionalizáció

i18nized

internacionalizált


tip

Ha az időértékeket a számbillentyűzet segítségével kívánja megadni, használja a .*...* és : csereszöveget. Most a 10..30 helyébe automatikusan 10:30 lép.


Helyettesítő szöveg:

Adja meg azt a csereszöveget, képet, keretet vagy OLE-objektumot, amelyre cserélni szeretné a Csere mező szövegét. Ha kiválasztotta a szöveget, képet, keretet vagy OLE-objektumot a dokumentumban, a fontos információk már meg vannak itt adva.

Csak szöveg

Formázás nélkül menti az Erre: mezőbe írt bejegyzést. A csere elvégzése után a szöveg azonos formátumot vesz fel, mint a dokumentum szövege.

Új

Hozzáad vagy lecserél egy bejegyzést a cseretáblában.

Törlés

Törli a kijelölt elemet vagy elemeket, jóváhagyás nélkül.

Párbeszédgombok

Alapállapot

Visszaállítja a módosított értékeket a lap korábbi értékeire.

Mégse

Bezárja a párbeszédablakot, és eldobja a változásokat.

OK

Minden változtatást elment, és bezárja az ablakot.

Támogasson minket!