Helyesírás

A dokumentum vagy az aktuális kijelölés helyesírási hibáinak ellenőrzése. Ha telepítve van egy nyelvtani ellenőrző bővítmény, a párbeszédablak a nyelvtani hibákat is ellenőrzi.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

From the menu bar:

Choose Tools - Spelling.

From the tabbed interface:

Choose Review - Spelling.

On the Review menu of the Review tab, choose Spelling.

From toolbars:

Icon

Spelling

From the keyboard:

F7


A helyesírás-ellenőrzés az aktuális kurzorpozíciónál kezdődik, és a dokumentum vagy a kijelölés végéig tart. Ezután eldöntheti, hogy az ellenőrzés folytatódjon-e a dokumentum elejétől.

A helyesírás-ellenőrzés megkeresi az elgépelt szavakat, és lehetőséget nyújt az ismeretlen szavak felvételére egy egyéni szótárba. Az első elgépelt szó megtalálásakor megnyílik a Helyesírás-ellenőrzés párbeszédablak.

A helyesírási hibák pirossal, a nyelvtani hibák kékkel vannak aláhúzva.

Szöveg nyelve

Megadja a helyesírás-ellenőrzéshez használni kívánt nyelvet.

Ha a helyesírás-ellenőrzés be van kapcsolva egy adott nyelvre, akkor a nyelv bejegyzése előtt egy pipa látható.

Nincs a szótárban

Az elírt szót kiemelve megjeleníti a mondatot. Módosítsa a szót vagy a mondatot, vagy kattintson az alábbi mezőben található javaslatok egyikére.

Mellőzés egyszer

Átugorja az ismeretlen szót, és folytatja a helyesírás-ellenőrzést.

note

This label of this button changes to Resume if you leave the Spelling dialog open when you return to your document. To continue the spellcheck from the current position of the cursor, click Resume.


Mindent mellőz

Az ismeretlen szó összes előfordulását átugorja az aktuális LibreOffice munkamenet végéig, és folytatja a helyesírás-ellenőrzést.

Szabály mellőzése

A nyelvtan ellenőrzésénél jelenik meg. Kattintson a gombra a javasolt nyelvtani változtatás figyelmen kívül hagyásához.

Hozzáadás a szótárhoz

Az ismeretlen szót hozzáadja egy egyéni szótárhoz.

tip

To add a new dictionary, press Options, then press New. After LibreOffice is restarted, multiple user-defined dictionaries are shown when Add to Dictionary is pressed. Select which dictionary should receive the added word.


Javaslat

Felsorolja az elgépelt szó cseréjére javasolt szavakat. Válassza ki a használandó szót, és kattintson a Javítás vagy a Mind javítása gombra.

Javítás

Az ismeretlen szót lecseréli az aktuális javaslatra. Ha egynél több elírt szót módosított, a teljes mondat lecserélésre kerül.

Mind javítása

Az ismeretlen szó minden előfordulását lecseréli az aktuális javaslatra.

.

Nyelvhelyesség ellenőrzése

Engedélyezze a működést minden helyesírási, majd nyelvhelyességi hibán.

Beállítások

Megnyit egy párbeszédablakot, ahol kiválaszthatjuk az egyéni szótárakat, és beállíthatjuk a helyesírás-ellenőrzés szabályait.

Visszavonás

Kattintson ide az aktuális mondat utolsó módosításának visszavonásához. Újbóli kattintással az azt megelőző módosítás is visszavonható ugyanabban a mondatban.

Támogasson minket!