Spelling

Checks the document or the current selection for spelling errors. If a grammar checking extension is installed, the dialog also checks for grammar errors.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose Tools - Spelling.

F7 billentyű

On the Standard bar, click

Ikon

Spelling


Helyesírás és nyelvhelyesség ellenőrzése

A helyesírás-ellenőrzés az aktuális kurzorpozíciónál kezdődik, és a dokumentum vagy a kijelölés végéig tart. Ezután eldöntheti, hogy az ellenőrzés folytatódjon-e a dokumentum elejétől.

Spelling looks for misspelled words and gives you the option of adding an unknown word to a user dictionary. When the first misspelled word is found, the Spelling dialog opens.

Spelling errors are underlined in red, grammar errors in blue. First the dialog presents all spelling errors, then all grammar errors.

Enable Check grammar to work first on all spelling errors, then on all grammar errors.

Nincs a szótárban

Az elírt szót kiemelve megjeleníti a mondatot. Módosítsa a szót vagy a mondatot, vagy kattintson az alábbi mezőben található javaslatok egyikére.

Javaslat

Felsorolja az elgépelt szó cseréjére javasolt szavakat. Válassza ki a használandó szót, és kattintson a Javítás vagy a Mind javítása gombra.

Szöveg nyelve

Megadja a helyesírás-ellenőrzéshez használni kívánt nyelvet.

Ha a helyesírás-ellenőrzés be van kapcsolva egy adott nyelvre, akkor a nyelv bejegyzése előtt egy pipa látható.

Beállítások

Megnyit egy párbeszédablakot, ahol kiválaszthatjuk az egyéni szótárakat, és beállíthatjuk a helyesírás-ellenőrzés szabályait.

Hozzáadás a szótárhoz

Az ismeretlen szót hozzáadja egy egyéni szótárhoz.

Mellőzés egyszer

Átugorja az ismeretlen szót, és folytatja a helyesírás-ellenőrzést.

Jegyzet ikon

This label of this button changes to Resume if you leave the Spelling dialog open when you return to your document. To continue the spellcheck from the current position of the cursor, click Resume.


Mindent mellőz

Az ismeretlen szó összes előfordulását átugorja az aktuális LibreOffice munkamenet végéig, és folytatja a helyesírás-ellenőrzést.

Javítás

Az ismeretlen szót lecseréli az aktuális javaslatra. Ha egynél több elírt szót módosított, a teljes mondat lecserélésre kerül.

Mind javítása

Az ismeretlen szó minden előfordulását lecseréli az aktuális javaslatra.

Visszavonás

Kattintson ide az aktuális mondat utolsó módosításának visszavonásához. Újbóli kattintással az azt megelőző módosítás is visszavonható ugyanabban a mondatban.

Please support us!