Levágás

Levágja vagy átméretezi a kiválasztott képet. Továbbá visszaállíthatja a képet az eredeti méretére.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

From the menu bar:

Choose Format - Image - Crop.

Menu Format - Image - Properties - Crop tab.

From the context menu:

Choose Crop.

From the tabbed interface:

Choose Image - Crop.

On the Image menu of the Image tab, choose Crop.

From toolbars:

Icon Crop

Levágás


Levágás

Ezt a területet a képek átszabásához és átméretezéséhez használhatja, illetve arra, hogy fehér területeket rakjon a kép köré.

Méretarány megtartása

Levágáskor megtartja a kép eredeti arányát, így csak a mérete változik.

Képméret megtartása

Levágáskor megtartja a kép eredeti méretét, így csak az aránya változik. A kép arányának csökkentéséhez válassza ezt a rádiógombot, és írjon be negatív értékeket az alatta lévő mezőkbe. A kép arányának növeléséhez a mezőkbe pozitív értékeket írjon be.

Bal

Ha a Méretarány megtartása beállítás ki van választva, adjon meg egy pozitív értéket a kép bal oldalának levágásához, vagy egy negatív értéket, ha fehér csíkot szeretne adni a bal oldalához. Ha a Képméret megtartása beállítás ki van választva, adjon meg egy pozitív értéket a kép vízszintes méretének megnöveléséhez, vagy egy negatív értéket a csökkentéséhez.

Jobb

Ha a Méretarány megtartása beállítás ki van választva, adjon meg egy pozitív értéket a kép jobb oldalának levágásához, vagy egy negatív értéket, ha fehér csíkot szeretne adni a jobb oldalához. Ha a Képméret megtartása beállítás ki van választva, adjon meg egy pozitív értéket a kép vízszintes méretének megnöveléséhez, vagy egy negatív értéket a csökkentéséhez.

Fent

Ha a Méretarány megtartása beállítás ki van választva, adjon meg egy pozitív értéket a kép tetejének levágásához, vagy egy negatív értéket, ha fehér csíkot szeretne adni a kép tetejéhez. Ha a Képméret megtartása beállítás ki van választva, adjon meg egy pozitív értéket a kép függőleges méretének megnöveléséhez, vagy egy negatív értéket a csökkentéséhez.

Lent

Ha a Méretarány megtartása beállítás ki van választva, adjon meg egy pozitív értéket a kép aljának levágásához, vagy egy negatív értéket, ha fehér csíkot szeretne adni a kép aljához. Ha a Képméret megtartása beállítás ki van választva, adjon meg egy pozitív értéket a kép függőleges méretének megnöveléséhez, vagy egy negatív értéket a csökkentéséhez.

Méretezés

A kiválasztott kép méretarányait változtatja meg.

Szélesség

Írja be százalékban a kijelölt kép szélességét.

Magasság

Adja meg százalékban a kijelölt kép magasságát.

Kép mérete

Megváltoztatja a kiválasztott kép méretét.

Szélesség

Adja meg a kijelölt kép szélességét.

Magasság

Írja be a kijelölt kép magasságát.

Előnézetmező

Displays a preview of the current selection.

Eredeti méret

A kijelölt képet az eredeti méretére állítja vissza.

Támogasson minket!